Sada je i zvanično: Partizan ima novog sportskog direktora
Foto: Starsport©

humska

Sada je i zvanično: Partizan ima novog sportskog direktora

liev je potpisao ugovor na tri godine

Objavljeno: 13:48h

Najavili smo smenu na čelu sportskog sektora Partizana još prošle sedmice i malo je potrajalo do realizacije dok dve strane nisu usaglasile stavove budućih odnosa i saradnje, osnodno dok najstariji "stanovnik" Humske, jedan od kočničara kluba, koji je bukvalno postao njegov taoc, nije popustio, ali sada i zvanično: Ivica Iliev se posle dve godine vraća na funkciju sportskog direktora crno-belih umesto Ivice Kralja kome je istekao ugovor i klub je odlučio da ta saradnja ne bude nastavljena.

Iliev je potpisao ugovor na tri godine, očekuje ga mnogo posla i izazova, jer stanje u kome se trenutno nalazi "žila kucavica" kompletnog kluba nije obećavajuće.

Ivica Iliev
Ivica Ilievfoto: Starsport©

Ilev će novu/staru funkciju preuzeti po okončanju prelaznog roka i pokušaće u narednim mesecima da, za početak, sanira načinjenu štetu, a potom i vrati sportski sektor u normalne tokove. To podrazumeva i samu bazu - omladinsku školu, koja je na "aparatima" i praktično ne doprinosi ni blizu kao ranije proizvodnji igrača za prvi tim. Bar ne dovoljno kvalitetnih.

U hodu će biti rešavani i ostali problemi, jer je ceo sportski sektor poprilično zapušten, vlada potpuna anarhija, slaba je selekcija stručnog kadra i verovatno će biti potrebno bar nekoliko meseci da se koliko-toliko sve vrati u prihvatljivo stanje za Partizan, a potom i "pravi" iznova.

FK Partizan
FK Partizanfoto: Starsport©

Prioritet je, naravno, prvi tim, koji će u mesecima koji dolaze takođe pretrpeti postepene reforme igračkog kadra, u naredna dva prelazna roka, jer postojeći kvalitet ne odgovra renomeu Partizana.

U tom pogledu Ivica Iliev će imati potpunu autonomiju u radu i sa trenerom Aleksandrom Stanojevićem trebalo bi da oformi tim koji će makar od zime biti konkurentan i u domaćim, a od leta i u evropskim okvirima.

Bonus video:

00:08

Ivica Iliev ponovo uhvaćen u ludom provodu: Visoki čelnik Partizan sa tompusom u ruci i u društvu plavuša luduje uz Acu Lukasa

(Espreso/Telegraf/Zoran Ivković/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.