Goreo je Beograd! Ovako su se Barseloni tresle gaće pred punom Marakanom! (VIDEO)
FK Crvena zvezda, Foto: Starsport

istorijska utakmica

Goreo je Beograd! Ovako su se Barseloni tresle gaće pred punom Marakanom! (VIDEO)

Bila su to neka lepša i romantičnija vremena

Objavljeno:

Fudbaleri Crvene zvezde uspeli su da ostvare plasman u novi format grupne faze Lige šampiona za sezonu 2024/2025.

Prepreka na tom putu četi Vladana Milojevića bio je norveški šampion Bodo Glimt, a Zvezda je sa ukupnim rezultatom 3:2 izbacila Bode i overila mesto u eliti evropskog fudbala.

Aktuelni sedmostruki uzastopni šampion Srbije je na žrebu dobio izuzetno tešku i zahtevnu grupu, u kojoj velikani poput Barselone, Intera i Milana dominiraju... Tu su još i Benfika, Štutgart, Jang Bojs i Monako.

Zvezda če svoj prvi meč u novom formatu Lige šampiona odigrati na Marakani protiv Benfike (19. septembra), međutim, Delije i zvezdaška javnost ne mogu da dočekaju dolazak Barselone na stadion "Rajko Mitić".

Očekuje spektakl za pamćenje u Ljutice Bogdana, a poslednji put kada je Barselona igrala u Beogradu, bilo je to 31. oktobra 1996. godine u okviru sada već bivšeg takmičenja pod okriljem UEFA - Kupa pobednika kupova.

Posle 1:3 u Španiji, crveno-beli su se nadali iznenađenju, ali je utakmica i pored silne energije i želje, kako na terenu, tako i na tribinama, završena remijem (1:1).

Zvezda je povela golom Zorana Jovičića nakon pregršt prilika koje su stvorene do tog 47. minuta, ali je odmah nakon toga Đovani postavio konačnih 1:1 za prolaz dalje.

Bez obzira na rezultat, ovo je bila jedna od najvećih utakmica u istoriji Crvene zvezde, možda i najveća posle Barija i Tokija.

Za Zvezdu su igrali: Zvonko Milojević, Bratislav Živković, Predrag Stanković, Zoran Njeguš, Goran Đorović, Goran Bošković (od 46. Miodrag Pantelić), Nenad Vanić, Darko Anić, Zoran Jovičić, Dejan Stanković, Perica Ognjenović. Trener: Vladimir Petrović.

Barselona je tada bila jaka kao crna zemlja i kasnije je i osvojila trofej pobedom u finalu nad PSŽ-om 1:0.

Na Marakani su tada zaigrali:

Vitor Baija, Abelardo, Migel Anhel Nadal, Loran Blan, Georgi Popesku, Serđi Barhuan, Pep Gvardola, Luis Enrike, Hristo Stoičkov, Đovani, Ronaldo. Igrali su još Giljerme Amor, Rođer i Huan Antonio Pici. U ekipi su tada bili i Luiš Figo i zvezdina legenda Robert Prosinečki.

Bonus video:

00:29

Marakana grmi pred meč Zvezda - Bode

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.