Aleksandar Mitrović ogolio dušu! Žrtva, odricanje, hirovi...
Aleksandar Mitrović, Foto: Starsport©

ispovest

Aleksandar Mitrović ogolio dušu! Žrtva, odricanje, hirovi...

Emotivna životna priča srpskog golgetera

Objavljeno: 20:11h

Rekorder po broju postignutih golova za reprezentaciju Srbije Aleksandar Mitrović propušta septembarsko okupljanje Srbije zbog povrede, a tokom čitave karijere mu je porodica podrška i inspiracija.

Srpski golgeter je odrastao u skromnom domu, a svojim najbližima napokon može da se oduži za sve žrtve koje su podneli kako bi on postao profesionalni fudbaler.

- Odrastao sam u normalnoj, radničkoj porodici. O meni i bratu su dosta brinuli baba i deda jer su majka i otac mnogo radili. Kada su bili u prvoj smeni, ustajali su u četiri ujutru da idu na posao.Tata je bio vozač, a majka kondukter. Tako su se i upoznali. Otac je onda počeo i privatno da radi sa šljunkom, pa po ceo dan nije bio kod kuće - otkrio je svojevremeno srpski as u intervjuu za "Informer".

Aleksandar Mitrović
Aleksandar Mitrovićfoto: Starsport©

- Bez obzira na gomilu obaveza, uvek su nalazili vremena da sa nama uče ili da mene voze iz Smedereva u Beograd na treninge. Šest puta nedeljno.

Nastavio da govori istrajnosti njegovih roditelja...

- Pre ili posle škole, u zavisnosti od toga koja sam smena, čekali su me da me odvedu na trening i vrate kući. Imao sam vremena samo za školu i fudbal, a oni samo za posao i moje treninge. Putovali smo tako od moje devete do četrnaeste godine. Onda sam se preselio u Beograd - istakao je Mitrović i dodao:

- Odricali su se svega da bih ja uspeo da ostvarim snove, da bih mogao da radim šta volim. I moj brat je mnogo puta morao da se žrtvuje. Na primer, dešavalo se da nemamo para i onda on ne dobije nove patike ili majicu da bi imali meni da kupe kopačke ili kostobrane.

Aleksandar Mitrović
Aleksandar Mitrovićfoto: SVEN HOPPE / AFP / Profimedia

- Naravno da sam srećan što sam uspeo, ali mi je mnogo draže što se to dogodilo zbog svih njih, koji su godinama sebe stavljali u drugi plan da bih ja išao prema svojim ciljevima. Drago mi je što danas njima mogu da pružim više.

Tom prilkom Mitrović je otkrio i kako je potrošio prvu platu.

- Od prve plate sam otišao u tržni centar i pokupovao sam nekoliko istih majica u različitim bojama. Svašta sam tada uzeo. Nisam razmišljao uopšte. Željan si, pa želiš sebi da ispuniš neke hirove. Ali to te brzo prođe.

Bonus video:

00:07

Aleksandar Mitrović sa porodicom slavi titulu

(Espreso sport/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.