Mijatović pružio podršku Piksiju: Legendarni fudbaler ima jasnu poruku!
Predrag Mijatović, Foto: Oscar J. Barroso / Zuma Press / Profimedia

fss

Mijatović pružio podršku Piksiju: Legendarni fudbaler ima jasnu poruku!

Oglasio se legendarni as

Objavljeno: 15:57h

Čuveni Predrag Mijatović posetio je Sportski centar FSS u Staroj Pazovi-

On je tom prilikom pružio podršku Srbiji pre duel sa evropskim šampionom Španijom na Marakani u četvrtak.

- Došao sam da pružim punu podršku Piksiju i njegovim momcima u ovako delikatnom trenutku. Biću na stadionu i truditi se da zajedno sa publikom pošaljem pozitivnu energiju koja će svakako biti od velikog značaja u duelu protiv prvaka Evrope i jedne od najjačih reprezentacija na svetu - kaže Mijatović na početku razgovora za sajt FSS i poručuje da Srbija nije mogla da poželi boljeg i atraktivnijeg rivala ne početku ciklusa stvaranja igre i tima pred kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2026:

Dragan Stojković Piksi i Predrag Mijatović
Dragan Stojković Piksi i Predrag Mijatovićfoto: FOTO: FSS

- Dok sam bio igrač, najviše sam voleo da igram protiv najjačih. u tim utakmicama motivacija je uvek na najvišem mogućem nivou i retko se dešava da podbacite. Pružiti otpor jednm tako kvalitetnom protivniku kao što je Španija, jeste teško i komplikovano, ali nije nemoguće. Pokazali su Nemačkoj da su ubitačni i dominantni, ali ako svaki igrač kome Piksi pruži šansu u startnoj postavi i svaki koji uđe sa klupe, pokažu hrabrost, ambiciju i zajedništvo, ako se stave u službu kolektiva, sve je moguće. Uopšte ne sumnjam da će biti kako treba.

Mijatović se u Staroj Pazovi susreo i sa fudbalerima našeg nacionalnogtima.

- Nije lako održati atmosferu posle svega što se desilo na Evropskm prvenstvu i događaja koji su prethodili okupljanju reprezentacije za mečeve sa Španijom i Danskom. Srećom, vidim da su igrači nasmejani, raspoloženi. Da su spremni i orni za veliki izazov u četvrtak uveče. Razgovarao sam sa Piksijem i Dikom, vidim da su fokusirani na fudbalske stvari i to me raduje. Tako i treba da bude. Institucionalne probleme u ovakvim trenucima treba staviti po strani i koncentrisati se isključivo na teren.

Mijatović je tokom svoje reprezentativne karijere tri puta igrao protiv Španije.

Predrag Mijatović
Predrag Mijatovićfoto: EPA/MARISCAL

- Igrali smo u Valensiji, Beogradu i Brižu. Sva tri puta za mene je bila ogromna čast da branim boje državnog tima protiv tako jakog protivnika. Mislim da su oni na sve tri utakmice imali i sreću na svojoj strani, pogotovu na meču u Brižu. Na ova dva meča u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 1998, kvaliteta je bilo u enormnim količinama u taboru obe reprezentacije. Pružili smo dostojan otpor i ostaje žal što bar u jednom meču nismo slomili protivnika i došli do pobede. Pamtiću taj gol iz penala u Beogradu kao jedan od najdražih momenata u karijeri.

Ne krije Mijatović da mu je čast i privilegija što se njegov portret nalazi da ‘Zidu rekordera’ u Staroj Pazovi.

- Kada posle toliko godina vidite da vas nisu zaboravili i da zaista cene ono što ste uradili u dresu reprezentacije, morate da se osećate ponosno i privilegovano. Sve te brojke i statistika koji su zaista impozantni i kojih tokom aktivnog igranja niste ni toliko svesni, kasnije vam posluže kao satisfakcija i dokaz da ste napravili nešto veliko u karijeri. To ostaje za sva vremena. Kako da ne budem počastvova - zaključio je Mijatović.

Bonus video:

00:18

Jovan Mijatović Božićni intervju za Kurir

(Espreso/A.K.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.