Posao veka na Marakani! U igri bilo 25.000.000 evra!
Fudbaleri Crvene zvezde, Foto: Starsport

potpuna ludnica

Posao veka na Marakani! U igri bilo 25.000.000 evra!

Crveno-beli završili veliki posao

Objavljeno:

Crvena zvezda je u jednom danu dovela tri pojačanja! Nemanju Radonjića, Radeta Krunića i Silas Katompa-Mvumpa.

Reprezentativac Konga je u redove crveno-belih stigao na pozajmicu, uz mogućnost otkupa po znatno nižoj ceni nego što se Štutgart nadao da će dobiti za njega.

Ukoliko Crvena zvezda narednog leta odluči da otkupi Silasa, on će biti najskuplje pojačanje u istoriji srpskog fudbala pošto će klub iz Ljutice Bogdana morati da iskešira čak deset miliona evra, piše "Sportal".

Međutim, to nije ni približno visoka cena kojoj su se nadali u nemačkom klubu.

Naime, Štutgart je prošle godine za Silasa odbio ponudu tešku 18 miliona evra iz Premijer lige, pošto ga je cenio na 25.000.000 evropskih novčanica. Na kraju, do transfera u neimenovani engleski klub nije došlo, a vicešampion Nemačke bi 24 meseca kasnije mogao da dobije manje od polovine tada tražene sume.

Podsetimo, Silas je rođen u Kinšasi, ali se od 17. godine fudbalski školuje u Francuskoj. Nakon što je igrao za lokalni klub u Kongu preselio se na jug Francuske, u Ale. Nakon nekoliko meseci pojačao je drugoligaša Pariz, a samo jedna sezona u Ligi 2 bila mu je dovoljna da se izbori za transfer u Štutgart. Nemački klub je u avgustu 2019. godine platio osam miliona evra za njega, a do sada je imao važnu ulogu u Štutgartu. Odigrao je 132 utakmice i postigao 35 golova uz 21 asistenciju.

Bonus video:

01:39

Zvezda i Delije zovu navijače na Bode Glimt

(Espreso sport/Sportal/Veljko Ivanović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.