Novi ''rukopis'' Halanda na pobedu Sitija i 24-ti het-trik u karijeri za Norvežanina!
Fudbaleri Mančester sitija, Foto: Ian Stephen/ProSports/Shuttersto / Shutterstock Editorial / Profimedia

3. kolo premijer lige

Novi ''rukopis'' Halanda na pobedu Sitija i 24-ti het-trik u karijeri za Norvežanina!

Gledali smo pravi spektakl na ''London Stadionu''

Objavljeno: 21:52h
I K

Fudbaleri Mančester sitija upisali su treću uzastopnu pobedu u isto toliko odigranih utakmica i tako se ponovo popeli na vrh tabele Premijer lige.

''Građani'' su u trećem kolu Engleske lige savladali Vest Hem u gostima rezultatom 3:1.

Fudbaleri Mančester sitija
Fudbaleri Mančester sitija foto: Rhianna Chadwick / PA Images / Profimedia

Domaćin nije mogao da računa na Arona Klesvera koji ima problema sa povredom tetive. Tomas Souček ostao je na klupi zbog sitne povrede, ali je u razgovoru sa lekarskim timom i šefom struke - Lopetegijem, odlučeno da se ne rizikuje sa njim.

Detalj sa meča trećeg kola između Vest Hema i Mančester sitija
Detalj sa meča trećeg kola između Vest Hema i Mančester sitijafoto: Michael Zemanek / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sa druge strane, Mančester siti je bio uskraćen za Fila Foden koji se ne oseća dobro, kao i Kajla Vokera, međutim, njegovo odsustvo se nije ni osetilo. Mateo Kovačić se oporavio od povrede koju je zadobio na susretu protiv Ipsviča, te je bio spreman od početka meča do pomogne svom timu.

Međusobni bilans, ide na ruku Sitija koji je ubedljiv, uzimajući u obzir da je ovom pobedom došao do skora od 15 pobeda i dva remija u duelima sa Vest Hemom.

Detalj sa meča trećeg kola između Vest Hema i Mančester sitija
Detalj sa meča trećeg kola između Vest Hema i Mančester sitijafoto: Michael Zemanek / Shutterstock Editorial / Profimedia

Uvodni deo igre, pripao je domaćinu koji je imao inicijativu i već u drugom minutu zapretio golu Edersona preko Bouena, ali su fudbaleri Mančester sitija vrlo brzo imali odgovor najpre preko Bernanda Silve, koji je zapretio po boku, centrirao, a najviši je u skoku bio Erling Haland koji je uputio neprecizan udarac glavom, usled lošeg tajminga skoka.

Igrao se 10. minut kada je Siti prvi poveo na meču preko Eringa Halanda, koji je došao do petog gola u sezoni. Emerson je poslao nezgodnu loptu Lukasu Paketi, a Barnando Silva je nakon sjajnog presinga njegovog tima uspeo da je preseče, uposli norveškog fudbalera koji je lako savladao Areolu.

Gol Erlinga Halanda
Gol Erlinga Halanda foto: Sports Press Photo / ddp USA / Profimedia

U 13. minutu ponovna ''oluja'' tranzicije Mančester sitija koju je predvodio Džek Griliš nakon čega je uspeo sebi da obezbedi dovoljno prostora za šut i raspali loptu iz jedanaesterca koja mu je blokirana.

Odmah potom, usledila je izuzetna akacija za Siti iz kornera, lukavo je šutirao De Brujne, ali je Areola sjajno intervenisao. Nastavili su ''građani'' da napadaju, nakon čega je usledila greška Griliša koja ih skupo koštala.

Detalj sa meča trećeg kola između Vest Hema i Mančester sitija
Detalj sa meča trećeg kola između Vest Hema i Mančester sitijafoto: Ian Stephen/ProSports/Shuttersto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Džek Griliš je izgubio loptu blizu protivničkog jedanaesterca, Sitijeve linije su bile postavljene vrlo visoko, Bouen je to kaznio lakim prodorom po levoj strani, nakon čega je ubacio loptu u jedanaesterac Mančestera, koju je nespretno zakačio Ruben Dijaš i nesrećno postigao autogol.

Fudbaleri Vest Hema nakon postignutog gola
Fudbaleri Vest Hema nakon postignutog golafoto: Pedro Porru/SPP / Shutterstock Editorial / Profimedia

Izabranici Pepa Gvaridole nisu dopustili da ih primljen pogodak poljulja, nastavili su da prete, imali su nove šanse preko Halanda i De Brujnea koji je u 18. minutu imao i stativu posle udarca na gol, ali promene rezultata do kraja prvog poluvremena nije bilo.

Dežk Griliš
Dežk Grilišfoto: Ian Stephen/ProSports/Shuttersto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Koliko je Siti bio bolji protivnik u prvih 45 minuta, govori i istatistika da su ''građani'' imali čak 17 udaraca na gol Vest Hema.

Naelektrisani domaćini, uleteli su sa pauze u želji da nadoknade propušteno iz prvog poluvremena, pokušavali su iz nekoliko napada da ugroze gol rivala, ali ozbiljnijih šansi, nije bilo. Usledio je period Mančestera koji je kontrolisao tempo utakmice i dominirao kroz posed, da bi potom novu šansu imao De Brujne, kada je nakon šuta njegov udarac izblokirao Alvarez.

Bruno Dijaš
Bruno Dijaš foto: Sports Press Photo / ddp USA / Profimedia

Posed lopte glasio je 60 za Vest Hem, dok je Siti bio na 40 odsto, što je govorilo da su se igrači Lopetegija probudili u drugom poluvremenu. Ali, bez obzira na to, izabranici Pepa Gvardiole su bili opasniji tim na terenu, gledali su najpre kontrom da ugroze gol rivala.

U 54. minutu je Bernando Silva mogao nakon asistencije i do pogotka na meču, nakon što je iz jedanaesterca šutirao, ali je udarac bio traljav, te je Areola imao lak posao na golu.

Detalj sa meča trećeg kola između Vest Hema i Mančester sitija
Detalj sa meča trećeg kola između Vest Hema i Mančester sitijafoto: Sports Press Photo / ddp USA / Profimedia

Potom je Gvardiola je na teren poslao fudbalere drugačijih karakteristka, što je govorilo da iskusni stračnjak želi da spusti ritam igre, što generalno nije karakteristično za Mančetser siti, ali sa druge strane, ''građani'' nisu imali razloga da žure, sa obzirom na odličnu zalihu koju su imali, pa je totalno logičan potez povukao trener aktuelnog šampiona Premijer lige.

Haland je zapečatio novi ''rukopis'' na Sitijev trijumf i novi het-trik u 83. minutu, čime je došao do svog ukupno 24- tog u karijeri, nakon što je posle sjajnih poteza Mateusa i lopte koju je dobio između između odbranbenih igrača Vest Hema, rutinski savladao Areolu.

Detalj sa meča trećeg kola između Vest Hema i Mančester sitija
Detalj sa meča trećeg kola između Vest Hema i Mančester sitijafoto: Mark Cosgrove / Zuma Press / Profimedia

Siti je ''zaključao'' utakmicu u svoju korist, a novu i poslednju šansu na meču, imao je Sandervil u nadoknadi vremena, ali je sjajno intervenisao Ederson, te domaćin nije uspeo da dođe do utešnog gola i time bar ublaži poraz.

Treće kolo, obeležio je i meč Arsenala i Brajtona, koji je završen rezultatom 1:1, i koji ide na ruku izabranicima Pepa Gvardiole, uzimajući u obzir da su ''Tobdžije'' direktan rival za trofej Mančester sitiju ove sezone.

No, polako, još mnogo je mečeva do kraja sezone...

Sitiju sada sleduju tri duela kod kuće, dva susreta imaće u Premijer ligi protiv Brenforda i Arsenala, dok će jedan odigrati na svom terenu u Ligi šampiona sa Interom.

Standings provided by Sofascore

Bonus video:

01:17

Okupljeni igraju fudbal ispred ministarstva

Espreso / Iva Krga


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.