"Srbija ima samo Zvezdu... "Nova" reprezentacija je mač sa dve oštrice... " Velike reči čuvenog trenera (Foto)
Slavlje fudbalera Crvene zvezde, Foto: Starsport©

reč stručnjaka

"Srbija ima samo Zvezdu... "Nova" reprezentacija je mač sa dve oštrice... " Velike reči čuvenog trenera (Foto)

Iskusni strateg govorio o crveno-belima i nacionalnom timu

Objavljeno:

Čuveni srpski trener Milovan Rajevac bio je gost Jutra na TV Prva, a na početku je pričao o plasmanu Crvene zvezde u Ligu šampiona.

- Sve se skockalo u Beogradu, 12. igrač publika i 3:2 u ukupnom rezultatu. Zvezda je prvi meč dosta loše odigrala, a ispratio sam oba trenera i njihov je rekao da su vežbali prekide, a sva tri primili iz prekida. Ne znam šta su vežbali, razmišljao sam šta će biti u Beogradu i pobeda je bila fenomenalna i finansijski i sve drugo. Cela zemlja živi za to - rekao je Rajevac.

Milovan Rajevac
Milovan Rajevacfoto: Dado Đilas

Novi format, žreb, kakve su šanse?

- Samim ulaskom u Ligu šampiona je ostvaren veliki uspeh, ali ne treba se zadovoljiti. Svi znaju da je Marakana tvrđava koja se teško osvaja. Velika pobeda je izvojevana i čestitam Milojeviću, priredili su nam nešto mnogo. Sada će on sa saradnicima imati mnogo posla, jaki su protivnici, ali fudbal je takav sport i uvek tražite nešto iznad vaših mogućnosti. To su najjači evropski i svetski klubovi.

Ko je najteži protivnik?

- Sve zavisi od nas. Ulazimo tek u to, bitno je da smo ušli u Ligu šampiona i sada idemo korak po korak. Novo je takmičenje, videćemo kako će da izgleda. Bitno je ući u grupu i mislim da Zvezda sada igra dosta rasterećenije i Milojević je napravio igru na rezultat da može da se odgovori ovakvim ekipama. Toliko klubova, najboljih, a gledam trenere kako reaguju i ovi iz Norveške su sjajni, šampioni i Zvezda je na Marakani nepobediva.

Reprezentacija Srbije nije toliko dobra. Tihi bojkot fudbalera i jedan po jedan odustaju za mečeve sa Španijom i Danskom.

- Oni su sa Tadićem bili zajedno i ta reprezentacija nas je i nosila do ovih uspeha, videćemo. Mač sa dve oštrice, ako igrači koji su pozvani odigraju dobro i ostave rezultat sve se zaboravlja. Oni će dobiti šansu i ako je iskoriste ići će tim putem, ako ne, zna se ko strada. Nemamo neke bitne igrače, a može da se igra i bez špica... Ako budemo imali dobru defanzivu i prvi blok defanzivni jak, može i iz sredine da se da gol. Svaka ekipa sa dobrom odbranom ne treba da plaši.

Srpski fudbal je u lošem stanju...

- Zvezdina pobeda nas je podigla i mnogo nam znači. Rijeka je igrala protiv Olimpije i izgubili 5:0 pa osim Dinama nemaju nikoga. Mi isto tako imamo samo Zvezdu. Velika satisfakcija i sve nas je pokrenulo. Da smo izgubili ja bih sigurno bio na Zlatiboru, a ovako možemo da se radujemo jer smo otišli daleko. Da vam dođe Barselona i da gostujete takvim timovima, finansijski nije zanemarljivo i nadam se da će još novca stići jer je Zvezda ipak ispod tih klubova finansijski - zaključio je Rajevac.

Bonus video:

00:59

Slavlje Zvezde posle plasmana u LŠ

(Espreso/Jutro, TV Prva/Preneo:V.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.