Gotovo je: Selektor preuzeo TSC!
TSC, Foto: Starsport

to je to

Gotovo je: Selektor preuzeo TSC!

Topolski sportski klub je ipak uspeo da se dogovori sa Fudbalskim savezom Srbije

Objavljeno:

Dean Klafurić je bivši, ali TSC nije gubio vreme u potrazi za novim trenerom. Prema saznanjima Mozzart Sporta funkciju šefa stručnog štaba topolskog kluba preuzeće Jovan Damjanović, dosadašnji selektor U17 reprezentacije Srbije.

Topolski sportski klub je ipak uspeo da se dogovori sa Fudbalskim savezom Srbije da 41-godišnjem strategu dozvoli da napusti kadetsku reprezentaciju koju je baš ovog leta vodio do polufinala Evropskog prvenstva.

Sada sasvim drugačiji izazov pred Damjanovićem, koji je po završetku igračke karijere prvo radio u Voždovcu, ali na direktorskim funkcijama. Vodio je i omladinsku školu, bio i sportski direktor, pre nego što uplovio u trenerske vode. Vodio je U19 tim Zmajeva, pa na 38 utakmica i prvu ekipu.

Jovan Damjanović
Jovan Damjanovićfoto: Fudbalski savez Srbije

Koliko razume fudbal pokazao je tek kada je uposlen u FSS. Reprezentacija mu je na Evropskom prvenstvu igrala moderan fudbal, savladala Ukrajinu i Kipar, izgubila od Ukrajine i dalje prošla kao drugoplasirana zbog poraza od Češke (3:4). U četvrtfinalu je sa 3:2 savladao Austriju, da bi istim rezultatom poklekao u sudaru sa Portugalijom i to iako su Orlići imali vođstvo od 2:0 i izgubili posle golova primljenih u 89. i petom minutu sudijske nadoknade.

Igre na turniru na Kipru su ga ipak preporučile TSC-u, koji je o Damjanoviću razmišljao i odmah nakon odlaska Žarka Lazetića. Tada je izabrao Deana Klafurića i – pogrešio. Videćemo da li će Damjanović uspeti da izvadi fleke, jer TSC ove jeseni čeka drugi nastup u grupnoj fazi Lige konferencije, dok se mesto u vrhu Mozzart Bet Superlige poslednjih sezona nekako podrazumevalo za Topolčane.

Bonus video:

00:22

Evrogol Uroševića protiv TSC

(Espreso/Mozzartsport/Preneo: V.Š)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.