"Horor i užas, kakav zvezdani prasak..." Ovako su norveški mediji videli plasman crveno-belih u Ligu šampiona
Detalj sa utakmice Crvene zvezde i Bode Glimta, Foto: Starsport©

"San je razbijen"

"Horor i užas, kakav zvezdani prasak..." Ovako su norveški mediji videli plasman crveno-belih u Ligu šampiona

Pojedini su kritikovali pristup tima, navodeći da su igrači postupali kukavički

Objavljeno:
Veljko Petrović

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u Ligu šampiona pošto su pobedili Bode Glimt sa 2:0 u revanšu plej-ofa na stadionu "Rajko Mitić."

Norveški mediji ističu da je njhov šampion propustio važnu priliku da se plasira u elitno takmičenje pošto zapravo nije imao nikakve šanse u drugom meču.

Pojedini su kritikovali pristup tima, navodeći da su igrači postupali kukavički. Atmosfera na stadionu ističe se kao jedan od značajnijih faktora.

00:29

Sjajna atmosfera na Marakani

Kako piše, uprkos samopouzdanju pre susreta, igrači su se boritili sa pritiskom, posebno posle teškog početka. Delovalo je da ih je zastrašio huk sa tribina.

- Balkanska noćna mora se nastavlja za Bodo Glimt. Ekipa u Srbiji nije imala nikakvu šansu. Tako se ponovilo veče iz Zagreba od pre dve godine, gde je naša ekipa doživela istu sudbinu kao i u sredu uveče. Glimt će igrati grupnu fazu Lige Evrope - što je verovatno loša uteha u noći kada je gostujući tim bio favorit za ulazak u Ligu šampiona - piše VG Sport, a svoje viđenje izneo je i Dagbladet Sport.

Detalj sa utakmice Crvene zvezde i Bode Glimta
Detalj sa utakmice Crvene zvezde i Bode Glimtafoto: FK Crvena zvezda

- San je razbijen. Fudbaleri Bodo Glimta očajni se vraćaju kući. Tim je imao veliku šansu da se kvalifikuje za Ligu šampiona, ali nije igrao na svom uobičajenom nivou u Beogradu. Crvena zvezda je bila potpuno drugačija u odnosu na prvi meč i zasluženo je pobedila.

Detalj sa utakmice Crvene zvezde i Bode Glimta
Detalj sa utakmice Crvene zvezde i Bode Glimtafoto: Starsport

Komentar je imao i Aftenposten Sport.

- Horor i užas, kakav zvezdani prasak. Izgubljeno je nekoliko stotina miliona kruna. Ali Bodo Glimt može samo sebi da zahvali. Rekli su da će biti dosledni sebi u ključalom loncu na Balkanu, ali su se pojavili prerušeni u svaki drugi norveški muški tim koji je pokušavao da pobedi u velikim i odlučujućim fudbalskim utakmicama u poslednjih 17 godina.

Bonus video:

00:59

Slavlje Zvezde posle plasmana u LŠ

(Espreso/Veljko Petrović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.