Kakva izjava Vladana Milojevića: "Govore nam da smo ljubimica i državni projekat, ali videćete na kraju"!
Vladan Milojević, Foto: Starsport

Otvorio dušu

Kakva izjava Vladana Milojevića: "Govore nam da smo ljubimica i državni projekat, ali videćete na kraju"!

Pomenuo i Partizan

Objavljeno: 06:26h

Fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su plasman u grupnu fazu Lige šampiona pošto su u dvomeču sa ukupno 3:2 bili bolji od Bodo Glimta.

Nakon meča na redovnoj konferenciji za medije govorio je srateg Zvezde Vladan Milojević.

Novinari su ga upitali kako se osećao u tom momentu i zbog čega je došlo do tog pozitivnog, emotivnog sloma:

- Pomislio sam na moj klub, na sve ovo što se dešava i događa. Mnogo smo osporavani, da smo mi državni projekat. Ta neka atmosfera, to mi smeta, da predsednik daje, da smo ljubimica. Ali ćete na kraju da vidite, da samo mi na kraju vadimo kestenje iz vatre. Mi smo opet ti, uz dužno poštovanje Partizanu, bez obzira na to što imaju te probleme. Partizan i Zvezda su doveli do ovoga da imamo četiri-pet klubova u Evropi. Ne znam da li neko može da bude svestan da imamo pet ekipa u Evropi. Od toga, dve ili tri igraju grupne faze. To ne rade zemlje petice. To mi je onako... Bio je onaj trenutak, želeo sam sa saradnicima, igračima, da dođemo i uđemo. Znali smo i da nismo prošli imali bismo grupnu fazu. Ali Liga šampiona je neki cilj koji smo sami želeli.

Vladan Milojević
Vladan Milojevićfoto: Starsport

Dodao je Milojević da je video u očima fudbalera da žele Ligu šampiona.

- Video sam u očima igrača svih ovih dana, želeli su, patili su. Jednostavno, mi smo odradili jer imamo sjajan stručni štab. Momci treniraju po dva puta dnevno. Po ceo dan sam na stadionu, zbog toga mi je neka nagrada satisfakcija svega ovoga. Krivo mi je jer mislim da je Zvezda brend, ne treba da neko ko nas ne voli podržava. Ovde ima dušebrižnika i licemerja koliko hoćete. Ovaj narod to radi. Mržnja je kao otrov koji popijete i čekate da neko drugi umre. Opet, sa druge strane kad gledate Olimpijce od Đokovića, vaterpolista, košarkaša... Imali smo strelce koji donesu toliko radosti ovoj zemlji. Ne kažem da smo na tom nivou, ali sa druge strane ćemo predstavljati Srbiju, Beograd, naše ljude u teškim vremenima i svi to znamo, svesni smo. Onda na kraju kad napravite ovako veliki rezultat onda je mnogo draže i nemate šta drugo da kažete, to su emocije, ja volim ovaj klub. Ja mogu sutra da odem i da ne budem ovde, svi to znaju da Miloje može da ostane ako klub bude želeo i na kraju krajeva kad odem, mogu da znaju da me okrenu telefonom i ja ću doći. To je najlepše za mene, igrati Ligu šampiona je fantastično. Nismo svesni ali bićemo - zaključio je Milojević.

Zatim je nastavio:

- Lepo je plasirati se. Preponosan sam na igrače i stručni štab. Odradili smo jako dobar posao. Igrali smo protiv fenomenalne ekipe. Kad smo izvukli Bode nije mi bilo svejedno. Ali, ovde kod nas je napravljena priča da smo imali sreće na žrebu. Ono što prati godinama, moramo da shvatimo da za nas nema lakih protivnika. Odigrali smo prvu utakmicu onako kako smo jedino mogli, na rezultat. Opet je bilo kritičara. Svi koji su igrali sa njima ofanzivno, su nastradali. Rekao sam igračima pre utakmice da je na nama da damo maksimum pred našim navijačima. Imamo igračkih problema. Koliko je teško proći Bode govori podatak da su u piku forme, igrali su 22 utakmice u svojoj ligi. Sa druge strane mi smo nepoznanica, ima dosta novih igrača, menjali smo sistem, probleme sa povredama... Još jednom od srca im čestitam. Mislim da su moji igrači njima objasnili. Nikad nisu igrali na ovakvom nekom stepenu. Napravili smo veliki uspeh. Verovatno će se i ovo poništavati. Slobodno pišite "Milojev bunker je još jednom prošao na sreću". Meni je to jako simpatično. Mi smo ovo napravili za naše najvernije navijače, građane Srbije, Republike Srpske... Ovo je velika stvar. Crvena zvezda i srpski fudbal prolaze kroz medijsko blato. Drago mi je da ćemo moći da predstavljamo Srbiju. Prošli smo na veliki hrišćanski praznik, Veliku gospojinu. Razgovarao sam sa mojim igumanom, ovaj prolaz mi je najdraži jer smo otišli dalje na najveći hrišćanski praznik. Okrećemo se žrebu i domaćem prvenstvu.

FK Crvena zvezda
FK Crvena zvezdafoto: Starsport

Milojević je govorio da će biti odlazaka i dolazaka igrača.

- Imamo puno prostora za napredak. Imamo mnogo igrača, sigurno će biti odlazaka i dolazaka, kraj je prelaznog roka. Jedan igrač ode, dođe neki drugi kao da je kloniran, razlika je u visini itd. Imamo reprezentativnu pauzu, mnogo igrača neće biti tu, svi reprezentativci nisu bili sa nama, protiv Bodo Glimta smo imali jednog igrača koji je prošao čitave pripreme. Uvodili smo igrače postepeno, igrali smo takmičarske mečeve kao pripremne, upoznavao sam igrače, ali i oni sebe. Završilo se na najbolji mogući način. Ovo je veliki uspeh za srpski fudbal. Da predstavljamo na najbolji mogući način klub, grad, zemlju.. nadam se da će sve biti kako treba. Iskreno, nismo mi o tome pričali. Ja sam trener, fokusiran sam na ono što imam. Prelazni rok je u jeku, ne znači da će da bude, ali verovatno će biti. Tržište je živo. Nismo pričali o tome, niti smo razmišljali o tome.

Milojević se potom osvrnuo na to da ga mnogi nazivaju "bunkerašem":

- Ovde je kritika, ne vas novinara, ali jedini način na koji smo mogli da igramo jeste na prolaz. Niko te ne pita ni kako ni šta, već da prođeš dalje. Nisam ja to rekao: Fudbal je jedini sport u kojem se rezultat povezuje sa dobrom igrom. Toga nema u košarci, kako su dobili naši vaterpolisti, igrali su odbranu sa igračem manje. Oni imaju sistem, videli ste drugo poluvreme, kad nam je nestalo snage, počelo je da liči na ono u Norveškoj. Ne možete da očekujete da dominiramo 90 minuta. Kažem sam za sebe, težak bunkeraš, ali nekad igrači sami krenu napred. Ne mislim kao kritiku, nek kažu "Bunkeraš iz Aranđelovca".

Želja na žrebu?

- Voleo bih Real Madrid. Te Galaktikose da dovedemo u Beograd.

Bonus video:

00:24

Elšnik želi Barselonu, Siti, zagrebački Dinamo i Šturm

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.