Preminuo legendarni Sven Goran Erikson!
Sven Goran Erikson, Foto: EPA/ADAM VAUGHAN

ODLAZAK VELIKANA

Preminuo legendarni Sven Goran Erikson!

Napustio nas je čuveni stručnjak

Objavljeno: 14:04h

Legendarni Sven Goran Erikson preminuo je u 77. godini od raka pankreasa koji mu je dijagnostifikovan u januaru 2024. godine.

Trofejnom stručnjaku tada je rečeno da će imati još najviše godinu dana života.

- Sven Goran Erikson je preminuo nakon duge bolesti, on je umro kod kuće okružen svojom porodicom. Od Svena su se oprostile ćerka Lina, sin Johan sa suprugom Amanom, te unukom Skaj. Otac Sven, devojka Janiset sa sinom Alisdeom, braton Larsem Erikom i njegovom ženom Jumnong. Porodica ovim putem moli za poštovanje njihove žeje da tugju u privatnosti i da ih ne kontaktirate - poručili su iz porodice.

Šveđanin je vodio Degerforš i Geteborg, Benfiku, Romu, Fiorentinu, Benfiku, Sampdoriju, Lacio, Englesku, Mančester siti, Meksiko, Obalu Slonovače...

Zatim se vratio na Ostrvo na klupu Lestera, a bio je i u Gvangžu RF-u, Šangaj Portu, Šenzenu i reprezentaciji Filipina.

Sa Degerforšom je osvojio treću ligu, a sa Geteborgom dva nacionalna Kupa i UEFA kup. U Benfiki je bio šampion Portugala uz jedan nacionalni Superkup.

Sa Romom i Sampdorijom osvojio je Kup Italije, a Laciju je doneo drugu i za sada poslednju titulu u Seriji A kada je proglašen i za najboljeg trenera.

To se dogodilo i u sezoni 1999/00, a dodao je i po dva nacionalna Kupa i Superkupa uz jedan Kup pobednika kupova i Superkup Evrope.

Bonus video:

00:09

Smrt dvojice radnika u šahtu na Novom Beogradu

(Espreso/V.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.