Evo šta kaže trener Bodo Glimta o Crvenoj zvezdi!
FK Crvena zvezda, Foto: Starsport

pohvale

Evo šta kaže trener Bodo Glimta o Crvenoj zvezdi!

Kreće borba za elitu

Objavljeno:

Fudbaleri Crvene zvezde otputovali su u Norvešku, gde će u okviru plej-ofa za plasman u Ligu šampiona gostovati tamošnjem šampionu, Bode Glimtu.

Prva utakmica na programu je u utorak od 21.00, a trener norveškog sastava Kjetil Knutsen je govorio za konferenciji za medije uoči susreta i nahvalio srpskog šampiona.

- Crvena zvezda je skup veoma dobrih individualnih igrača, imaju međunarodno iskustvo. Mnogo je reprezentativaca, ofanzivnih fudbalera. Ne želim da navodim jednog ili dvojicu, znam da ćemo da sretnemo mnogo kvalitetnih rivala. Mi smo dobro pripremljeni za to - rekao je Knutsen.

FK Bode/Glimt, FK Bodo Glimt, FK Jagelonija, FK Jagjelonija, Kvalifikacije za Ligu Šampiona
foto: PressFocus / ddp USA / Profimedia

Bode će igrati pred 8.000 svojih navijača na stadionu u Norveškoj, ali će kao prednost imati veštačku travu, na koju je za razliku od crveno-belih navikao. S druge strane, Zvezda bi pred punim tribinama stadiona Rajko Mitić trebalo da ugosti Norvežane naredne sedmice.

- Uvek je bolje igrati pred 50.000 ljudi, ali sam veoma ponosa da smo domaćini na Aspmiri. Imamo 8.000 navijača i veoma se radujemo njihovom dolasku. Srećni smo i što ćemo gostovati na istorijskom stadionu Marakani.

Zvezda odavno ne zna za poraz u domaćim okvirima, ali Kuntsen smatra da to nije relevantno u ovom trenutku.

- To je tačno. Zvezda je dominantna ekipa u domaćim okvirima, naučena je da pobeđuje. Ima, međutim, i nedostatke. Ne igra veliku ulogu što ne gube u prvenstvu. Poznajemo dosta dobro njihov tim, prilagođavaju se protivnicima. Optimisti smo.

Veruje Kuntsen u svoj tim.

- Šanse su 50:50. Bitno nam je da odigramo u skladu sa našom kluturom. Utakmica nam dolazi u dobrom trenutku i imam dobar osećaj - zaključio je trener Bode Glimta, Kjetil Knutsen.

Bonus video:

01:39

NE VIDIM ISKRENU EMOCIJU, KORISTE FUDBAL KAO IGRAČKU Emirati poslali ponudu koja se ne odbija: Ovoj cifri ne možete reći ne

(Espreso sport/Meridian sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.