Ovo ne obećava: Stanojević sam sebe "ukopao"!
Aleksandar Stanojević, Foto: FOTO: FK Partizan

nastavak evropskog puta?

Ovo ne obećava: Stanojević sam sebe "ukopao"!

Crno-bela agonija traje

Objavljeno: 13:54h

Partizan u četvrtak od 20 časova dočekuje Lugano u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evropa.

Trener crno-belih Aleksandar Stanojević izneo je svoja očekivanja pre nastavak evropskog puta.

- Uigrani su i ozbiljni. Izuzetno su pokretljivi, napadaju na raznovrsne načine, ali to nam ostavlja više prostora. Pokazali su protiv Fenerbahčea svoj kvalitet. Ako želite da igrate evropska takmičenja morate da budete na tom nivou. U dobroj su formi - rekao je Stanojević.

- Oni toliko rotiraju i menjaju, ne znam ko može da pogodi njihov tim. Izuzetno su pokretljiva ekipa. Levi bek im ide u napad, ali imamo ideju kako da ih zaustavimo, imamo plan - dodao je on.

Fudbaleri Partizana
Fudbaleri Partizanafoto: Starsport

- Ulazimo sa željom da izborimo Evropu. Znamo da se nismo pokazali u najboljem svetlu. Očekuje nas protivnik koji voli da drži loptu i moramo da pronađemo način da ih savladamo. Svi su spremni, jedino je Šćekić bolestan, ali ćemo i za njega još videti - rekao je Stanojević.

Stanojević je rekao i da misli da je njegova ekipa kroz utakmice u domaćem prvenstvu napredovala, ali da "nije dovoljna samo domaća liga".

- Fali nam još nekoliko igrača, Došao je Grimaldo koji će biti dobro pojačanje. Ne znam da li ćemo ga koristiti sutra, ali će biti defintiivno dobro pojačanje. Klub radi na pojačanjima - rekao je Stanojević.

- Opet kažem, definitivno nismo vrh evropskog fudbala. Dobro je da je reprezentacija učestvovala na Svetskom i Evropskom prvenstvu. Loša stvar je što mi nismo spremni za taj nivo. Da li smo blizu Evrope, nismo još - dodao je on.

On je rekao i da Partizan "ima dobre igrače, ali da nema dobar tim".

Aleksandar Stanojević
Aleksandar Stanojevićfoto: Starsport

- Na meni je da probam da napravim tim, a ako to ne uspem, onda treba da napravim dodatnu selekciju. Mi moramo da napravimo tim, fudbal je timski sport, a onda pojedinac iskače iz kolektiva - izjavio je on.

Stanojević je rekao i da svaki igrač "mora da ima karakter pobednika".

- Ima 100 faktora kako pravite tim. Tim mora da bude tim i da ima karakter. Svaki igrač mora da ima karakter pobednika. Tako pravim ekipu i tim. Imate igrače koji su pod velikim ugovorima, a nisu se pokazali. Takve stvari ne možete lako da rešite. Najlakše je meni da presečem i da kažem da deset igrača nije više u ekipi, ali moram da gledam na klub. Za sada rešenje nismo našli u Evropi, ali radim na tome, to je moja odgovornost - rekao je Stanojević.

Bonus video:

00:24

Partizan, grobari

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.