Dinamo preveliki zalogaj za Partizan: Kraj sna za igranje u Ligi šampiona za crno-bele!
Detaalj sa meča Partizana i Dinamo Kijeva, Foto: Starsport©

2. kolo kvalifikacija za ligu šampiona

Dinamo preveliki zalogaj za Partizan: Kraj sna za igranje u Ligi šampiona za crno-bele!

Objavljeno: 22:26h
I K
Završeno
21:53h

Fudbaleri Partizana poraženi su u revanš duelu drugog kola kvalifkacija za Ligu šampiona od kijevskog Dinama sa 3:0, pa su tako ostali bez šanse da se eventualno domognu grupne faze elitnog takmičenja.

Parni valjak je odigrao očajno prvo poluvreme, a tome svedoči i statistika da nije imao nijedan udarac u okvir gola protivnika. Jedini boljitak, viđen je u odbrani crno-belih koja je ovoga puta ''samo'' tri puta poklekla i primila gol u odnosu na prethodni duel ove dve ekipe gde se mreža Aleksandra Jovanovića zatresla čak šest puta.

Detalj sa revanš meča Partizana i Dinamo Kijeva
Detalj sa revanš meča Partizana i Dinamo Kijeva foto: Stasport

Andrej Jarmolenko bio je svetla tačka ekipe iz Ukrajine koji je najpre doneo prednost svom timu u 17. minutu, kada je kaznio manjak komunikacije u odbrani Kalulua i Ovusua, da bi nekoliko minuta kasnije imao još jednu šansu kada je mogao da duplira prednost nakon šuta, koji je na sreću crno-belih bio neprecizan.

Dinamo je bio mnogo bolja ekipa na terenu, konstantno je napadao, najviše preko bokova gde je pokušavao da ugrozi gol uspavanog Partizana. Dobru šansu, crno-beli su imali u samom finišu prvog poluvremena kada je Saldanja posle cantaršuta iz kornera bio najviši na skoku, ali je udarac bio slab.

Detalj sa revanš meča Partizana i Dinamo Kijeva
Detalj sa revanš meča Partizana i Dinamo Kijeva foto: Starsport©

Promene rezultata nakon prvih 45 minuta igre nije bilo, pa su tako izabranici Oleksandra Šovkovskog na odmor otišli sa golom prednosti. Početak drugog poluvremena, obeležila je stativa Mateusa Saldanje u 47. minutu nakon centaršuta Jurčevića, koja je nagovestila da se crno-beli neće tek tako lako predati i da će dati sve od sebe da dođu do pozitivnog ishoda u revanš meču u Humskoj.

Tako je i bilo, gledali smo mnogo bolju igru izabranika Aleksandra Stanojevića koji su samo dva minuta kasnije imali novu veliku priliku da poravnaju rezultat. Opet se u prilici našao Saldanja koji je nakon centaršuta Goha ponovo ''tukao'' glavom, ali je udarac bio neprecizan.

Detalj sa revanš meča Partizana i Dinamo Kijeva
Detalj sa revanš meča Partizana i Dinamo Kijeva foto: Starsport©

U nastavku meča, igralo se mnogo više na polovini Dinama, crno-beli su preuzeli inicijativu, ali im je nedostajala završnica. Onda u 70. minutu mala nepažnja odbrambenih igrača Parnog valjka, došla je na naplatu.

Svetozar Marković je faulirao Vladislava Vanata i iznudio penal. Vanat je lako savladao Aleksandra Jovanovića sa bele tačke i tako duplirao prednost ukrajinske ekipe na 2:0.

Detalj sa revanš meča Partizana i Dinamo Kijeva
Detalj sa revanš meča Partizana i Dinamo Kijeva foto: Starsport©

Od tog trenutka, crno-beli su se predali, a šanse pred gol Jovanovića su se samo ređale. Jedna od tih prilika, bila je pretvorena u pogodak, odnosno, Karasev je postavio konačnih 3:0 na utakmici u nadoknadi vremena, te tako zapečatio borbu za Ligu šampiona Partizanu, koji se sada okreće Ligi Evrope gde će se boriti za plasman u grupnu fazu.

Izmena: 22:26h
21:02h

DRUGO POLUVREME: 

94. minut - Novi gol za Dinamo, Karavajev strelac! 

Poklekao je Partizan pred poslednjih 20 minuta meča, izabranici Aleksandra Stanojevića su se predali, ređaju se šanse pred gol Aleksandra Jovanovića...

Vanat duplira prednost Dinama nakon penala na 2:0!

67. minut - Marković uklizavanjem pravi penal, Dinamo ima šansu da duplira prednost!

Ozbiljnije i konkretnije izgledaju izabranici Aleksandara Stanojevića u drugom delu igre. 

Detalj sa revanš meča Partizana i Dinamo Kijeva
Detalj sa revanš meča Partizana i Dinamo Kijeva foto: Stasport

Napada i preti mnogo boljii Partizan nego što je bio onaj iz prvog poluvremena. 

49. minut - Novu šansu je imao opet Saldanja, ali je šutirao pored gola.

47. minut - SALDANJA POGAĐA STATIVU NA POČETKU DRUGOG POLUVREMENA! Najbolju šansu za Partizan, imao je Saldanja, koji je glavom tukao nakon centaršuta Jurčevića gde je pogodio stativu.

20:00h

I POLUVREME: 

KRAJ PRVOG POLUVREMENA: PARTIZAN 0: DINAMO 1!

44. minut - Nakon centaršuta iz kornera, u šansi sa našao Saldanja, ipak, udarac glavom nije bio sjajan...

Nismo mnogo videli od Partizana u prvom poluvremenu, doduše, defanzivno izgleda drugačije, odnosno, bolje nego što je to bio slučaj u prvom duelu odigranom u Poljskoj.

33. minut - Napada Dinamo, i trenutno je mnogo bolja ekipa na terenu od Partizana.

19. minut - Centrirao je Lazarević, ubacio se Kalulu na prvoj stativi, ali je na kraju šutirao neprecizno pored prve stative.

17. minut - GOOOOOOLLL, VODI DINAMO GOLOM JARMOLENKA! Kalulu je pokušao da zaustavi loptu koja je išla pred gol Jovanovića, ali je nesrećno napucao svog saigarača Leonarda, nakon čega se lota od Leonarda odbila pred Andrijom Jarmolenkom koji se našao u poziciji 1 na 1 sa Jovanovićem, nakon čega ga je rutinski matirao. 

13. minut - Nismo videli neka veća uzbuđenja na meču do sada.

11. minut - Šutirao je Marković iz šesnaesterca, ali su udarac blokirali protivnički igrači.

9. minut - Dosta pogrešnih pasova za jednu i drugu ekipu u uvodnim minutima meča.

5. minut - Odlično je Saldanja sačuvao loptu blizu protivničkog šesnaesterca gde je fauliran. Slobodan udarac za crno-bele, ali bez većih šansi da se ugrozi gol Dinama.

1. minut - Meč je poečo!

Izmena: 21:27h
18:36h

Fudbaleri Partizana u sredu od 20 časova igranju revanš meč drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Dinamo Kijeva.

Ukrajinci su u prvom susretu odigranom u poljskom Lublinu naneli težak poraz izabranicima Aleksandra Stanojevića od 6:2, i tako Parni valjak stavili pred praktično nemoguću misiju, a to je da se domogne naredne faze kvalifikacija za elitno takmičenje.

Ono što dodatno otežava posao crno-belima, jeste da na predstojećem susretu neće imati pomoć publike zbog kazne UEFA iz prethodne sezone, pa će tako tribine stadiona u Humskoj biti potpuno prazne…

Izašli su i sastavi za meč, a treneri su se opredelili za sledeće fudbalere:

Partizan: Jovanović - Lazarević, Filipović, Marković, Mujakić, Jurčević - Ovusu, Zahid - Kalulu, Goh - Saldanja

Dinamo Kijev: Buščan - Karavajev , Diačuk, Popov, Vivčarenko - Bujalski, Bražko , Šaparenko - Jarmolenko, Vanat, Kabajev

Espreso / Iva Krga

Izmena: 19:20h

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.