Partizan na žestokom udaru: Čeka se reakcija UEFA
FK Partizan, Foto: Starsport©

šta se ovo dešava?

Partizan na žestokom udaru: Čeka se reakcija UEFA

Crno-beli trpe žestok pritisak

Objavljeno: 20:25h

Fudbaleri Partizana od 20 časova igraju prvi meč na evropskoj sceni ove sezone, a rival im je Dinamo iz Kijeva.

Izuzetno neprijateljska atmosfera vlada pred drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, a otrovne strelice ne prestaju da stižu iz Ukrajine.

Ovog puta su dvojica bivših reprezentativaca te zemlje, Sergej Mizin i Vitali Kosovski osudili crno-bele zbog igranja prijateljskog turnira u Rusiji.

- Partizan je izgubio četvrtinu svojih igrača, ali to je njihov problem. Dinamo će slaviti lako, biće 2:0 - rekao je Mizin i dodao:

- Činjenica da Partizan gaji prijateljske odnose sa ruskim agresorom koji bojkotuje većina evropskih zemalja trebalo bi da doda sportsku agresiju Dinamovim igračima. Takva grozota bi trebala da bude kažnjena spektakularnom igrom Dinama i postignutim golovima - rekao Mizin, a prenosi "Sportklub".

UEFA, ilustracija
UEFA, ilustracijafoto: EPA/Jean-Christophe Bott

Mizinu se priključio i Vitali Kosovski i podržao njegovu izjavu:

- Definitivno da će ovakvo ponašanje Partizana probuditi sportski bes Dinamu. Ovo sve izgleda kompletno divlje. UEFA je izbacila Rusiju i ruske klubove iz zvaničnih takmičenja, ali to ne sprečava srpski nacionalni tim i vodeće klubove da igraju prijateljske utakmice sa njima. Nadam se da će ovakvo ponašanje probuditi ekipu Oleksandra Šovkovskog i da će ispoljiti sav kvalitet - rekao je Kosovski.

Nadamo se da ovakve zapaljive izjave neće dovesti do incidenata, srećom, oba meča se igraju bez gostujućih navijača.

Postavlja se pitanje da li će UEFA reagovati na ovakve pretnje i izjave koje nisu u sportskom maniru, da ne govorimo o skandaloznoj konferenciji trenera Dinama.

Bonus video:

00:11

grobari, partizan

(Espreso sport/Sportklub/Prenela J.B)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.