Novi Lukaku u Crvenoj zvezdi za napad na Ligu šampiona!
Zvezda razbila Jedinstvo, Foto: Starsport

maestralno

Novi Lukaku u Crvenoj zvezdi za napad na Ligu šampiona!

Ako se po jutru dan poznaje...

Objavljeno: 07:18h

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su na stadionu "Rajko Mitić" novijaliju u Superligi Srbije, ekipu Jedinstva sa Uba rezultatom 4:0.

Od starta utakmice, aktuelni sedmostruki uzastopni šampion naše zemlje, jasno je stavio do znanja gostima sa Uba da su zalutali na Marakanu ove subote...

Šerif Endijaj
Šerif Endijajfoto: Starsport©

Po kišovitom vremenu u Ljutice Bogdana, ekipa Vladana Milojevića je samlela Jedinstvo, a mrežu gostiju otključao je Šerif Endijaj pogotkom u 18. minutu utakmice.

Bio je to lep prodor Ognjena Mimovića po desnom boku i milimetarski precizno dodavanje prema Endijaju, koji je opet, u stilu Romela Lukakua pocepao mrežu Jedinstva.

Samo pet minuta kasnije, ovoga puta po levoj strani, Luka Ilić je pokrenuo akciju i ponovo pronašao Šerifa u srcu kaznenog prostora. Pouzdani napadač, koga je Vladan Milojević nakon odlaska Baraka Bahara vratio u "život", postiže novi gol za 2:0. To je ujedno bio i konačan rezultat nakon prvih 45 minuta fudbala u prestonici Srbije.

Zvezda je u nastavku utakmice nastavila da pleše po terenu, a na 3:0 povisio je iskusni Aleksandar Katai - igrao se 54. minut drugog poluvremena.

Strateg crveno-belih Vladan Milojević odlučio je da promeša karte u drugom delu meča, a šansu je dobio i novajlija u napadu Zvezdu, Brazilac Bruno Duarte.

Bivši špic Farense je u 69. minutu postigao svoj prvenac na debiju u dresu Zvezde i tako najavio još lepše dane u Ljutice Bogdana. Na kraju, Zvezda je sa ubedljivih 4:0 slavila na startu domaćeg šampionata.

Bruno Duarte
Bruno Duartefoto: Starsport

U drugom kolu Superlige Srbije Crvena zvezda će za sedam dana, u subotu (27. jula), dočekati lučansku Mladost.

SUPERLIGA SRBIJE - 1. KOLO

CRVENA ZVEZDA - JEDINSTVO UB 4:0 (2:0)

/Endijaj 18, 23, Katai 53, Duarte 69/

Stadion: Rajko Mitić

Sudija: Miloš Milanović

Crvena zvezda (4-2-3-1): M.Ilić – Mimović, Điga, Stojić, Rodić – Dalsio, Hvan (80. Prucev) – Puma (68. Jovanović), L.Ilić (46. Šljivić), Katai (68. Kanga) – Endijaj (68. Duarte).

Jedinstvo Ub (4-4-2): V. Jovanović - Doderović, Radivojević, Sisej, Golubović (80. Bošković) - Dimitrić (80. Runjajić), Fereira, Miladinović, Stojanović (59. Rakić) - Perez (86. Stevančević), Milanović (59. Saidov).

Bonus video:

00:36

Crvena zvezda, pehar, delije

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.