Povratak "bludnog sina"? Piksi na potezu
Fudbaleri Srbije, Foto: ANP / Alamy / Alamy / Profimedia

DA LI STE OVO OČEKIVALI?

Povratak "bludnog sina"? Piksi na potezu

Da li je on pravo rešenje?

Objavljeno: 17:50h

Srpski fudbalski trener Nenad Lalatović govorio je na mnoge teme u intervjuu za "Mozzartsport".

Nezaobilazna tema je bila fudbalska reprezentacija Srbije i njen nastup na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

- Čestitam našim momcima na odlasku na prvenstvo, vezali su dva velika takmičenja, što je uspeh. Sjajno je što smo se pojavili posle više od 20 godina. Ja sam gledao sve naše utakmice pomno, pratio, analizirao, kako bih možda ja to radio, šta bih radio, ja neću da govorim kako bih ja jer poštujem svog kolegu Dragana Stojkovića Piksija. Propustili smo neke šanse. Engleska je došla do finala, ali igrala loše. Nikoga nije nadigrala, mi smo ih previše respektovali u prvom poluvremenu. Bili smo bolji u nastavku, ali treba reći da su nas oni pustili da igramo. Mislim da je ključna utakmica bila protiv Slovenije, gde smo morali da igramo mnogo ofanzivnije, gde je selektor morao da promeni sistem. Ako u prvom poluvremenu vidite da ne ide i da igrate u sistemu 3-5-2, gde imate tri štopera koji ne pružaju to što treba u ofanzivi i da zbog toga imate manjak igrača u završnici, onda… Ja sam tako neke utakmice dobijao. Samo promenim sistem u 4-4-2 ili 4-3-3. Tako smo mi morali da budemo odlučniji i hrabriji protiv Slovenije. To je ključ što nismo otišli dalje. Jer mi imamo sjajne igrače, Mitrović može da igra u Čelsiju, Tadić je u Feneru, Murinjo ga je ostavio - rekao je Lalatović.

A potom prokomentarisao dešavanja na relaciji Piksi - Tadić.

Dragan Stojković Piksi
Dragan Stojković Piksifoto: EPA/ANNA SZILAGYI

- Rekao sam da neću o Piksijevim greškama, ali morao je da pozove u sobu Tadića. Da mu lepo objasni… Majstore, ti moj kapiten, imaš 36 godina, hoću da mi bude ekipa brža, ali od tebe hoću da mi budeš podrška, bićeš tu i za sledeće kvalifikacije. Trebalo je Piksi da mu objasni na vreme da se igraju tri meča za deset dana, da ga pripremi da neke utakmice neće početi. Ne smeš to da mu kažeš dan ili dva pred utakmicu. Za Tadića je to bio šok. Jer Tadić je lider, moćan igrač, ogrešili smo se o njega. Bilo bi apsurdno da on i Mitrović više ne igraju.

Dok je govorio o Superligi Srbije, dotakao se Adema Ljajića, za koga smatra da je zaslužio status reprezentativca.

- Ako ima Boga, taj momak će da dobije šansu u reprezentaciji opet. I ne samo on, nego i Đakovac I Belić. Tu su dva najagresivnija igrača iz prošle sezone u ligi. Mi to nemamo u reprezentaciji. Dajte Adema u reprezentaciju, da vidimo to kako će da izgleda. Znam ja da se priča da je problematičan. I za mene se priča sam svakakav, pa se svašta pričalo o Radonjiću. A taj momak nikada nije opsovao dok sam mu ja bio trener, nije dolazio pijan na treninge. Ja tvrdim da je Adem sjajan momak, divan otac, i muž. Nije ni star, ima 32 godine. Svašta se priča o ljudima. Nadam se da će on ponovo imati dobru sezonu, kao i Pazar. Oni su takvi, naprave nešto dobro, pa sve rasture. Oni su takvi, ali voleo bih da ih vodim. Da osetim tu energiju. Imam poruku za njih. Publiko u Pazaru, ja kada dođem moraćete da se ponašate korektno. Nemoj da bude nacionalističkih ispada - rekao je Lalatović.

Bonus video:

01:24

ESPRESO ANKETA: Da li treba da se smeni Piksi?

(Espreso sport/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.