Bomba Matićevog Jedinstva pred Zvezdu: Sa Uba u Njukasl (Foto)
Nemanja Matić u dresu Olimpika iz Liona, Foto: Icon Sport / ddp USA / Profimedia

ZEMLJOTRES!

Bomba Matićevog Jedinstva pred Zvezdu: Sa Uba u Njukasl (Foto)

U danu debija u elitnom rangu našeg fudbala, klub čija je Nemanja alfa i omega zvanično je prodao igrača u Premijer ligu

Objavljeno: 13:08h
Veljko Petrović

Fudbaleri Crvene zvezde dočekuju Jedinstvo sa Uba u subotu od 20 časova u prvom kolu Superlige Srbije.

U danu debija u elitnom rangu našeg fudbala, klub čija je alfa i omega Nemanja Matić zvanično je prodao igrača u Premijer ligu.

Njukasl je potvrdio da su doveli talentovanog Miodraga Pivaša (19)... Prema informacijama sa Ostrva, transfer je vredan 950.000 evra.

Vicešampion Prve lige Srbije dobiće i 20 odsto od naredne prodaje, a talentovani štoper petogodišnji ugovor.

- Potpuno je neverovatno pridružiti se tako velikom klubu kao što je Njukasl i jedva čekam da startujem. Projekat kluba izgleda sjajno i to me je ubedilo da potpišem za Njukasl. Video sam da su ovde mladi igrači veoma dobro napredovali i voleo bih da učinim isto - da se razvijem i da stignem do prvog tima Njukasla. Veoma sam uzbuđen i jedva čekam da počnem. Naučio sam mnogo igrajući na štoperskoj poziciji zahvaljujući Ivanu Radovanoviću, koji je bio u Seriji A 15 godina - rekao je Pivaš.

Nedavno je Nemanja Matić momka koji može da pokrije i poziciju defanzivnog veziste uporedio sa dve legende srpskog fudbala.

- Veliki talenat i ozbiljan potencijal. Ako ovako nastavi, očekuje ga put do reprezentacije. Po mom mišljenju, igrač sa ovakvim predispozicijama nije se pojavio još od Nemanje Vidića i Baneta Ivanovića. Kompletan igrač i vrhunski profesionalac - istakao je Matić.

Rođeni Novosađanin ponikao je u austrijskom Grodigu, a prošle sezone upisao je po gol i assitenciju na 26 utakmica u svim takmičenjima.

- Miodrag je talenat koji obećava. Poseduje ogroman potencijal. Naša skauting mreža će nastaviti da prati mlade igrače poput Miodraga širom sveta sa ciljem da ih identifikuje i razvije u članove prvog tima. Pivašu želimo dobrodošlicu u Njukasl i radujemo se što ćemo mu pomoći da se razvija u važnoj fazi njegove karijere - poručio je Daren Ales, izvršni direktor Njukasla.

Prvi je naš igrač među "svrakama" posle Aleksandra Mitrovića.

- Mitrović je legenda za narod Srbije i gledao sam dosta njegovih utakmica dok sam odrastao. I dalje igra veoma dobro i želim da pokušam da pratim korake poput Mitrovića, kao i Nemanje Vidića i Branislava Ivanovića koji su osvojili Premijer ligu. Mislim da mogu da budem takav. Znam da je Njukasl završio na sedmom mestu prošle sezone, izmakao mu je plasman u evropska takmičenja, ali nadam se da ćemo moći da se kvalifikujemo za međunarodnu scenu - zaključio je Pivaš.

Bonus video:

01:24

ESPRESO ANKETA: Da li treba da se smeni Piksi?

(Espreso/Veljko Petrović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.