Partizan našao zamenu za Baždara - monstruozno pojačanje u Humskoj!?
Samed Baždar, Foto: Starsport©

humska 1

Partizan našao zamenu za Baždara - monstruozno pojačanje u Humskoj!?

Crno-beli imaju visoke ambicije za narednu sezonu

Objavljeno:

Mladi ofanzivac bi bio bonus, a vidi šansu da u Humskoj igra više nego u Italiji

Doveo je igrače iz Turske, SAD-a, Kipra i Švajcarske, a narednog bi mogao iz – Italije. Ne baš – ili ne još – iz Serije A, međutim, Partizan je zanimljivom opcijom označio Aljošu Vasića iz Palerma, potvrđeno je Mozzart Sportu.

Posao nije pred realizacijom, međutim, crno-belima se baš dopada mogućnost da angažuju 22-godišnjeg ofanzivca, koji je prošlog leta stigao na Siciliju i zato je jedno od rešenja da u Humsku dođe kao pozajmljeni fudbaler Palerma, jer na stadionu „Renco Barbera“ ne žele tako lako da se odreknu momka koga su platli 3.000.000 evra kad su ga dovodili iz Padove, čije mlađe kategorije je prošao. Druga varijanta podrazumeva otkup ugovora, s tim da je to znatno teži i skuplji angažman, ako se zna da je Palermo klub pod patronatom Siti grupe, koja, samo na teritoriji Evrope, „drži“ još Đironu, Trou, Serkl Briž i, naravno, Mančester Siti.

Aljoša Vasić
Aljoša Vasić foto: Matteo Bonacina/IPA Sport / ipa- / imago sportfotodienst / Profimedia

Vasić je „viđen“ kao rešenje posle odlaska Sameda Baždara, jer stilom igre, poljem delovanja, smislom za kombinatoriku pokriva deo terena na kome se snalazio novi fudbaler Saragose. Ideja o njegovom dovođenju ima sve više zagovornika kako u stručnom štabu, tako i među čelnicima srpskog viceprvaka, iako i dalje nije odlučeno da li se krene u realizaciju posla.

Samed Baždar
Samed Baždar foto: Starsport©

Velika Aljošina prednost je u saznanju da je rođen 21. aprila 2002. i takav bi konkurisao za bonusa u timu Aleksandra Stanojevića. A to je crno-belima boljka otkako je FSS desetak dana uoči početka Mozzart Bet Superlige preinačio propozicije i odlučio da na terenu obavezno budu dva mlada igrača, rođena posle 1. januara 2002. Na sve to, Vasićeva želja jeste da dobije veću minutažu nego što je imao prošle sezone. Tad je u dresu Palerma odirgao 20 utakmica, ali je na terenu proveo tek 764 minuta i uglavnom bio rezerva, plus se u jednom trenutku borio sa povredom. Zato Humska deluje kao sjajno rešenje za sve strane.

Ako se posao realizuje, neodoljivo će podsetiti na period kad je na Topčiderskom brdu završio Denis Stojković. U vreme trenerskog mandata Sava Miloševića stigao je posle epizode u Italiji i bio u statusu bonusa, samo što se crno-beli nadaju da bi Vasić mogao da ostavi dublji trag, da pomogne Parnom valjku na tri fronta i bude jedan od protagonista u ekipi Aleksandra Stanojevića.

Aleksandar Stanojević
Aleksandar Stanojević foto: FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Aljoša Vasić je dete Srba iz Banjaluke, poseduje italijanski i naš pasoš, a pošto su čelnici FSS primetili da ja darovit, uspeli su da ga privole da igra za mladu reprezentaciju Srbije. Dosad je četiri puta bio na terenu u kvalifikacijama za EP mladih 2025, a sve to bi trebalo da bude uvod da jednog dana zaigra za seniorski tim Orlova.

Još ako bude na oku ljudima iz FSS u Partizanu, mnogi bi mogli da se okoriste.

Bonus video:

03:34

Natho LJUT posle derbija: Ovo nije fudbal, neko mora da kaže istinu!

Espreso / Mozzart sport / Prenela: Iva Krga


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.