"Zvezda je priznala da je namestila i igrala ponovljenu utakmicu, a sada traži da joj se dodeli ta titula?!" (FOTO)
Grobari, Foto: Starsport©

"Šajberovo kolo"

"Zvezda je priznala da je namestila i igrala ponovljenu utakmicu, a sada traži da joj se dodeli ta titula?!" (FOTO)

Brutalan odgovor iz redova crno-belih na zahtev da im se oduzme trofej

Objavljeno: 07:58h

FK Crvena zvezda tražila je da joj se vrati titula iz 1986. godine koja je sudski dodeljena Partizanu, a to je bilo poznato "Šajberovo kolo."

Večiti rivali su pred poslednje kolo bili izjednačeni, a crno-beli prvi zbog bolje gol razlike i dočekali su Željezničar, dok su crveno-beli gostovali Sarajevu.

Oba meča završena su pobedama Beograđana od 4:0 i "parni valjak" je osvojio jubilarnu 10. tiulu u sezoni kada je poginuo legendarni Dragan Mance.

Dva dana kasnije, 20. juna iste godine, Predsedništvo FSJ na čelu sa Slavkom Šajberom, zagrebačkim advokatom, donosi odluku da se kolo poništi.

Svi su pristali da igraju sem Partizana koji je izgubio službenim rezultatom 3:0, dok je Crvena zvezda poražena na Koševu sa 2:1.

Crveno-beli su postali šampioni, ali je 12 meseci kasnije Ustavni sud i Sud udruženog rada dodelio titulu crno-belima.

O burnoj 1986. godini pričao je Vlado Čapljić, fudbaler "parnog valjka" iz tog perioda, a danas trener.

- Mi smo igrali najbolji i najlepši fudbal u zemlji tada. Pogađaju me takve stvari, druge poštujem i cenim, a svoje volim. Otvaranje ove teme posle 40 godina je nizak udarac i za mene su to kompleksi koji ne zavređuju nikakvu pažnju! Samo ću reći jednu stvar - Zvezda je priznala da je namestila i igrala ponovljenu utakmicu, a sada traži da joj se dodeli ta titula - rekao je Čapljić u Partizanovom podcastu.

Vlado Čapljić
Vlado Čapljićfoto: Starsport©

Nastavio je u istom tonu.

- Mi nismo namestili, zato smo i odbili da igramo ponovljenu utakmicu, ostali smo dosledni, a oni posle priznate krađe sada traže da im se dodeli titula! Svi su kažnjeni, a niko nije kriv, tako je ispalo na kraju. I posle svega toga, deluje mi da je ovo sada pokazivanje ljubavi i privrženosti nekome preko mržnje prema drugom. Titula iz 1986. zauvek sija punim sjajem - istakao je Čapljić.

Bonus video:

00:11

grobari, partizan

(Espreso/Partizanov podcast/Preneo:V.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.