Gledaćemo nestvaran ‘’ples’’ Španaca i u finalu EURA! Francuska pakuje kofere!
Detalj sa meča Španije i Francuske, Foto: MIGUEL MEDINA / AFP / Profimedia

euro 2024

Gledaćemo nestvaran ‘’ples’’ Španaca i u finalu EURA! Francuska pakuje kofere!

Objavljeno: 23:24h
I K
Završeno
22:54h

Gledaćemo nestvaran ''ples'' Španije i u finalu Evropskog prvenstva u Nemačkoj! ‘’Crvena furija’’ će se boriti za evropski trofej nakon što je u polufinalu kontinentalnog takmičenja savladala Francusku u spektakularnom duelu rezultatom 2:1.

Detalj sa meča Španije i Francuske
Detalj sa meča Španije i Francuske foto: JAVIER SORIANO / AFP / Profimedia

Sam start utakmice, nagovestio je šta će nas čekati narednih 90 minuta, a to je sjajan fudbal dveju kvalitetnih reprezentacija. U 3. minutu meča, Španci su prvi zapretili. Posle dosta razmenjenih dodavanja Ruiz je centrirao, ali lopta je preletela sve u kaznenom prostoru i završila u posedu Francuza. A, onda, samo dva minuta kasnije, ‘’crvena furija’’ dolazi do šanse. Jamal je sjajno sa boka ubacio loptu u šesnaesterac, Fabian Ruiz je bio najviši na skoku, ali je lopta završila iznad gola.

Francuska se konsolidovala, zaustavila nalet Španaca koji je trajao uvodnih par minuta i uspela da ‘’stane na loptu’’. U 8. minutu, viđen je i prvi gol, Francuska je povela pogotkom Kolo Muanija. Embape je sjajno centrirao, a Kolo Muani bio najviši na skoku i glavom precizno pogodio mrežu Simona. Treba napomenuti da je do te faze meča ovo bi jedini udarac ‘’trikolora’’ u okvir gola protivnika, koji je odmah pretvoren u pogodak.

Španci nakon primljenog gola nisu pali, i dalje su imajl inicijativu, pretili su ''trikolorima'' koji su se sjajno branili. A, onda, pet minuta kasnije, Španija preko fenomenalnog Jamala stiže do izjednačenja. Prelepo je šutirao Barselonin igrač sa 25 metara, a lopta se odbila od stative nakon čega je ušla u gol.

U 25. minutu, Španija dolazi do totalnog preokreta i vođstva od 2:1. Olmu idu najveće zasluge, koji je sjajno izbacio Kolo Muanija, ubacio loptu u kazneni, a autogol je postigao nespretni Kunde svojom traljavom reakcijom.

U prvih pola sata smo gledali sjajni fudbal. Španija je zasluženo vodila, ali je Francuska pokazala koliko može da bude ozbiljan protivnik i da je ne treba nikako potcenjivati. Usledio je period igre bez većih uzbuđenja na “Alijanc Areni”. ''Trikolori'' su pokušavali da preuzmu inicijativu, ali Španci to nisu želeli da dozvole, pa je tako rezultat nakon prvih 45 minuta ostao nepromenjen. Španija je na odmor otišla sa golom prednosti.

1 / 4 Foto: SVEN HOPPE / AFP / Profimedia

Francuska je od početka drugog poluvremena imala inicijativu, želela je izjadnačujući pogodak. Španci su se povukli. Embape je pokušao iz nezgodne pozicije da šutira, ali je udarac lako zaustavio Simon. U 52. minutu je loše loptu zahvatio Čuameni, te je traljavo glavom šutirao direktno u Simona i propustio veliku šansu. Osam minuta kasnije, Francuska je mogla da dođe do gola iz kornera. Dembele je iznenadio Simona, ali je španski golman u poslednjem trenutku reagovao i tako spasio svoju mrežu.

Usledio je period igre kada je tempo znatno opao, što je ‘’crvenoj furiji’’ odgovaralo. Francuzi su znali da moraju što pre da se probude, jer je vremena bilo sve manje, a rezultat nije išao u prilog, pa su poslednjih 20 minuta pojačali pritisak i krenuli da predstavljaju ozbiljnu pretnju po gol ‘’crvene furije’’.

Detalj sa meča Španije i Francuske
Detalj sa meča Španije i Francuske foto: Dave Shopland / Shutterstock Editorial / Profimedia

U 85. minutu je Laport dobio nezodan udarac u nos, pa je pauza usled medicinske pomoći trajala što je odgovaralo Španiji. Dva minuta kasnije, nastavilli su ‘’trikolori’’ da vrebaju gol ‘’crvene furije’’. Mbape je imao šansu da donese svojoj ekipi izjednačenje, ali je njegov udarac iz šesnaestreca bio neprecizan. Do kraja meča, golova nije bilo. 

Španija se tako plasirala u finale Evropskog prvenstva, dok ćemo drugog finalistu dobiti u sredu kada će svoja koplja ukrstiti Holandija i Engleska sa početkom od 21 čas.

Izmena: 23:24h
22:03h

DRUGO POLUVREME: 

IGRAĆE SE JOŠ 5 MINUTA!

85. minut - Mbape je sve dobro uradio do udarca, a onda je iz šesnaesterca šutirao visoko preko gola.

82. minut - Jamal je tukao sa distance, ali je lopta završila iznad prečke.

Detalj sa meča Španije i Francuske
Detalj sa meča Španije i Francuske foto: IMAGO / imago sportfotodienst / Profimedia

77. minut - Francuzi su se probudili. Pojačali su pritisak i ozbliljno prete golu rivala. 

65. minut - Znatno je opao tempo igre. Period meča koji apsolutno odgovara Špancima. 

60. minut - Umalo pogodak iz kornera za Francusku. Dembele je iznenadio Simona, ali je španski golman u poslednjem trenutku reagovao i tako spasio svoju mrežu. 

Detalj sa meča Španije i Francuske
Detalj sa meča Španije i Francuske foto: Andre Weening / imago sportfotodienst / Profimedia

57. minut - Francuska od početka drugog poluvremena ima inicijativu, želi da postigne gol. Španci su se povukli. 

56. minut - Embape je pokušao iz nezgodne pozicije da šutira, ali je udarac lako zaustavio Simon.

52. minut - Loše je loptu zahvatio Čuameni, te je traljavo glavom šutirao direktno u Simona. 

20:55h

I POLUVREME: 

KRAJ PRVOG POLUVREMENA: VODI ŠPANIJA 2:1!

45. minut - Igraće se još dva minuta!

44. minut - Kolo Muani od gola koji je postigao u 9. minutu nije imao nijedan kontakt sa loptom. 

37. minut - Period bez većih uzbuđenja na “Alijanc Areni”. ''Trikolori'' pokušavaju da preuzmu inicijativu, ali Španci to ne žele da dozvole.

32. minut - Sjajan fudbal gledamo. Španija zasluženo vodi, ali je Francuska pokazala koliko može da bude ozbiljan protivnik i da je ne treba nikako potcenjivati. 

25. minut - AUTOGOL KUNDEA! VELIKI PREOKRET ŠPANIJE! Olmu idu najveće zasluge, koji je sjajno izbacio Kolo Muanija, nakon lopte koju je ubacio u kazneni, autogol postiže Kunde. 

21. minut -  PORAVNAVA REZULTAT ŠPANIJA GOLOM JAMALA! Prelep šut Jamala sa 25 metara, lopta se odbila od stativu u gol. 

16. minut - Španci nakon primljenog gola nisu pali, i dalje imaju inicijativu i prete ''trikolorima'' koji se dobro brane. 

Detalj sa meča Španije i Francuske
Detalj sa meča Španije i Francuskefoto: Craig Mercer / Shutterstock Editorial / Profimedia

8. minut - GOOLLLLL, VODI FRANCUSKA! Prvi šut u gol Francuza, odmah je pretvoren u pogodak. Embape je sjajno centrirao a Kolo Muani bio najviši na skoku i glavom precizno pogodio mrežu Simona. 

5. minut - Velika prilika za Španiju. Jamal je sjajno sa boka ubacio loptu u šesnaesterac, Fabian Ruiz je bio najviši na skoku, ali je lopta završila iznad gola. 

1. minut - Meč je počeo!

20:00h

Fudbalska reprezentacija Španije sastaće se sa Francuskom od 21 čas u okviru polufinala Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Meč će se odigrati u Minhenu, a glavni sudija će biti Slovenac Slavko Vinčić.

Da li ćemo prelepu igru ''crvene furije'' gledati i u finalu, ili će sreća ponovo pokucati na vrata ''trikolora'' i tako ih odvede i u poziciju da se bore za evropski trofej, saznaćemo uskoro. 

Španci su do ove faze takmičenja došli nakon pobede protiv Gruzije sa 4:1, da bi potom izbacili i domaćina Nemačku posle penal serije. 

Sa druge strane, fudbaleri Francuske su savladali Belgiju minimalnim rezultatom, nakon čega su posle penala zapečatili sudbinu Portugala i Ronalda, i naveli Kristijana da ozbiljno razmisli o završetku karijere, koji se najblaže rečeno - obrukao na kontinentalnom takmičenju. 

Drugi polufinalni par čine Holandija i Nemačka, taj meč je na programu u sredu sa početkom od 21 čas. 

SASTAVI:

Španija: Unai Simon, Navas, Naćo, Laport, Kukurelja, Rodri, Fabijan Ruiz, Jamal, Olmo, Vilijams, Morata.

Francuska: Manjan, Kunde, Saliba, Upamekano, Ernandez, Kante, Čuameni, Kamavinga, Dembele, Kolo Muani, Embape.

(Espreso/Iva Krga)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.