Piksi sve sredio: "Plaćaju me 120 hiljada evra mesečno, ne moram ništa da radim tri godine..."
Dragan Stojković Piksi, Foto: Frank Hoermann/SVEN SIMON / imago sportfotodienst / Profimedia

uspeo plan!

Piksi sve sredio: "Plaćaju me 120 hiljada evra mesečno, ne moram ništa da radim tri godine..."

Ipak je novac pobedio fudbal

Objavljeno: 13:11h

Čuveni srpski komentator Milojko Pantić govorio je za hrvatske medije o fudbalskoj reprezentaciji Srbije i selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju. "Orlovi" su doživeli debakl na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, a srpska javnost vidi glavnog krivca u selektoru.

- Piksi Stojković je igračku karijeru završio u Japanu, gde je bio šampion sa Nagojom. Za trenera je doveo Boška Đurovskog, koji je ranije vodio Crvenu zvezdu. Zatim je otišao u Kinu da unovči svoj uspeh. Klub se zvao Guangdžou, a odlazio je za platu od 1,2 miliona evra godišnje. Zato sam prestao da gledam fudbal. Sada razumem šta je Miljan Miljanić govorio, da će veliki novac uništiti fudbal. Sve ide ka tome - rekao je Pantić, a prenosi "Sportal".

Milojko Pantić
Milojko Pantićfoto: Marina Lopičić

- Piksi nije tamo odveo Đurovskog, već nepoznatog prijatelja koji je takođe trebao da zaradi. Međutim, posle tri meseca Kinezi su shvatili šta su uradili i rekli da raskinu ugovor i menjaju selektora. Upoznao sam ga u Beogradu kada se vratio iz Kine. Kada sam pitao šta se desilo u Kini, rekao je: "Nema veze, nije me briga, plaćaju me 120 hiljada evra mesečno, ne moram ništa da radim tri godine..."

Bonus video:

01:24

ESPRESO ANKETA: Da li treba da se smeni Piksi?

(Espreso/Sportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.