Partizan u šoku, stigao šamar od FSS-a pred narednu sezonu - šta sad?
Fudbaleri Partizana, Foto: Starsport

ZANIMLJIVO

Partizan u šoku, stigao šamar od FSS-a pred narednu sezonu - šta sad?

Ovo se nikako neće svideti Grobarima

Objavljeno:

Stižu ne tako lepe vesti za fudbalski klub Partizan pred narednu sezonu. Naime, crno-beli su se u subotu oglasili saopštenjem za najavu Fudbalskog saveza Srbije da će za iduću sezonu svi klubovi morati da imaju u startnim postavama dva mlađa igrača od 1. janurara 2002. godine.

- Crno-beli tvrde da je predlog o povećanju broja bonus igrača upućen prekasno.

Saopštenje FSS-a:

- Pružanje šanse što većem broju mladih igrača da se dokažu na terenu i steknu dragoceno iskustvo igranja u seniorskoj konkurenciji u skladu je sa našom strategijom podrške talentima i unapredjenju kvaliteta domaćeg takmičenja, kao i jačanju konkurencije za mesta u A reprezentaciji Srbije - saopšteno je iz FSS.

Fudbaleri Partizana
Fudbaleri Partizana foto: Starsport

- Čudi nas ishitrena reakcija FK Partizan, jer odluka o povećanju broja bonus igrača, pored toga što je u interesu celokupnog srpskog fubala, pre svega ide u prilog klubovima koji će imati priliku da razvijaju sopstvene igrače i stvaraju snažne temelje za budućnost.FSS će uvek podržati predloge i odluke koji imaju za cilj jačanje i dalji razvoj fudbala u našoj zemlji - zaključuje se u saopštenju.

FSS ostaje pri prvobitnom stavu i tvrdi da je ta odluka u interesu celokupnog sprskog fudbala. - O predlogu za promenu pravila i povećanje broja bonus igrača za predstojeću sezonu diskutovalo se u Zajednici Superlige i Prve lige Srbije. Odluka koju su podržali svi klubovi osim Partizana, i koja je prosledjena na usvajanje Izvršnom odboru FSS, rezultat je temeljne analize i konsultacija sa stručnjacima i predstavnicima klubova, a čvrsto verujemo da će doneti maksimalnu korist razvoju srpskog fudbala - navode iz FSS.

Bonus video:

03:34

Natho LJUT posle derbija: Ovo nije fudbal, neko mora da kaže istinu!

(Espreso/Iva Krga)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.