"SLUČAJ PIKSI" - PROCURILE NAJNOVIJE INFORMACIJE: Ako je ovo tačno biće veoma veselo! Ne zna se ko pije, a ko plaća
Da li će Dragan Stojković Piksi ostati selektor Srbije?, Foto: Starsport©

saga

"SLUČAJ PIKSI" - PROCURILE NAJNOVIJE INFORMACIJE: Ako je ovo tačno biće veoma veselo! Ne zna se ko pije, a ko plaća

Novi momenti oko budućnosti Dragana Stojkovića na klupi srpske reprezentacije

Objavljeno: 13:36h

Šta se trenutno dešava u Fudbalskom savezu Srbije? To apsolutno niko ne zna. Čelnici srpskog fudbala povukli su se posle debakla u Nemačkoj i čekaju da se smiri situacija kako bi znali šta će dalje...

Međutim, bilo bi poželjno da se svi kolektivno obrate javnosti i odgovore na svako pitanje. A pitanja se nakupilo i previše prethodnih dana.

Sednica Izvršnog odbora FSS bila je planirana za poslednji radni dan u ovoj nedelji (telefonska sednica), a iako su svi očekivali da će na njoj glavna tema biti rezultat reprezentacije i smena selektora Stojkovića - to se neće dogoditi! Naime, poslednji nagoveštaji govore da sednice uopšte neće da bude?!

Dragan Stojković Piksi
Dragan Stojković Piksifoto: EPA/CHRISTOPHER NEUNDORF

Trenutno stanje u srpskom fudbalu je takvo da se ne zna ni ko pije ni ko plaća. Jedino se zna da je situacija neodrživa i da će vrlo brzo morati da dođe do promena i rešenja za izlazak iz ćorsokaka u kojem smo se našli.

Odgovore na pitanja nam duguje i Dragan Stojković. Selektor je posle Katara izašao pred medije i otvoreno pričao o svemu. Sada se nije odlučio za takav potez. Uvek je bio na raspolaganju medijima i nikada nije bežao ni od jednog pitanja. Bilo bi dobro da se takva praksa nastavi.

Opcije pred Piksijem su da se sam povuče sa mesta selektora, da sačeka da bude smenjen ili da nastavi da radi svoj posao.

Za odgovor na to pitanje moraćemo da sačekamo da se prvo reši situacija u FSS i da saznamo ko će voditi srpski fudbal. Tek potom sledi rasprava o selektoru i njegovom učinku.

Čeka se Piksijev izveštaj

Pred Draganom Stojkovićem je obaveza da FSS podnese izveštaj sa Evropskog prvenstva u Nemačkoj, gde će detaljno objasniti sve šta se dešavalo i uzrokovalo rezultat koji je bio ispod svih očekivanja.

Mada, poslednji nagoveštaji govore da je Piksi zadovoljan svim urađenim, osim krajnjeg rezultata.

Iako je Piksi i dalje selektor, redovno se licitira sa imenima njegovog potencijalnog naslednika. Prema informacijama Meridian sporta, Slaviša Jokanović odbio je ponudu da postane selektor Srbije.

Popularni Jokan se godinama pominje kao jedan od najboljih kandidata za novog stratega našeg nacionalnog tima.

Ali, trenutno ne želi da se bavi reprezentacijom i pored toga što je za njegov dolazak lobirao i Fudbalski savez Vojvodine.

Slaviša Jokanović
Slaviša Jokanovićfoto: Maksim Konstantinov/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Jokanović je često na utakmicama Vojvodine u Novom Sadu kada mu obaveze dozvole, ali to je njegovm maksimum trenutno što se tiče našeg fudbala.

Druga želja FSS bio je Veljko Paunović koji je sa generacijom do 20 godina osvojio Svetsko prvenstvo 2015. godine na Novom Zelandu.

Nedavno je potpisao ugovor sa meksičkim Tigresom i zahvalio se na ponudi, a odgovorni u Savezu moraju da se okrenu drugim rešenjima.

Bonus video:

01:24

ESPRESO ANKETA: Da li treba da se smeni Piksi?

(Espreso/Kurir/Preneo: V.Š)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.