Novi momenti u "slučaju Piksi": Iz FSS stigla najnovija vest! Da li je ovo realno?
Da li će Dragan Stojković Piksi biti smenjen?, Foto: Starsport

šta će biti?

Novi momenti u "slučaju Piksi": Iz FSS stigla najnovija vest! Da li je ovo realno?

Status Dragana Stojkovića je tema broj jedan, a sada ovo čujemo...

Objavljeno: 14:45h

Sednica IO FSS zakazana je za poslednji radni dan u ovoj nedelji, a iako su svi očekivali da će na njoj glavna tema biti rezultat reprezentacije i smena selektora Dragana Stojkovića - to se neće dogoditi!

Verovalo se da će Piksi već sada (dosta ranije od roka) da podnese izveštaj sa Evropskog prvenstva u Nemačkoj gde će detaljno objasniti sve šta se dešavalo i uzrokovalo rezultat koji je bio ispod svih očekivanja...

Međutim, tema IO će da bude predstojeća Superliga i stvari koje se tiču tog takmičenja, kao i ostavke nekih od čelnika FSS. Barem tako kaže najave koje sada stižu iz srpske kuće fudbala. Da li će nešto da se promeni u narednih 48 časova - ne očekuje se...

Dragan Stojković Piksi
Dragan Stojković Piksifoto: EPA/GEORGI LICOVSKI

Šta će biti sa Stojkovićem?

Opcije pred Piksijem su da se sam povuče sa mesta selektora, da sačeka da bude smenjen ili da nastavi da radi svoj posao.

Za odgovor na to pitanje moraćemo da sačekamo da se prvo reši situacija u FSS i da saznamo ko će voditi srpski fudbal.

Tek potom sledi rasprava o selektoru i njegovom učinku.

I Dejo Savićević prokomentarisao nastup Srbije na Evropskom prvenstvu

- Ne znam zašto se Tadić ljutio ako je Piksi rekao da će da ga stavi drugu utakmicu da počne, da mu treba svež. Da u 36. godini da izjavu gde kaže da je najbolji i da je najspremniji. Malo... Ja sam završio karijeru sa 35 godina i znam kakav sam bio kad sam završavao karijeru i nikad to ne bih izjavio. Sa 25 godina da, sa 35 godina bih ćutao i bio bih srećan da budem u krugu reprezentacije - rekao je Savićević u emisiji Sportlight na Sport Klubu.

Smatra da je njegov dobar prijatelj i bivši saigrač trebalo drugačije da postupi posle reči kapitena "orlova."

Deajn Savićević
Deajn Savićevićfoto: Starsport©

- Piksi je pogrešio što mu se nije zahvalio pred ovo Evropsko prvenstvo. Oborio je sve te rekorde koje je ganjao i trebalo da obori. Mislim da je trebalo da mu se zahvali, a posle već kad ga je poveo i rekao mu da će igrati drugu utakmicu od početka, da to izjavi ja bih ga lagano vratio kući u Beograd. To bi mu bio moj odgovor - istakao je Savićević.

Otkrio je nepoznate detalje razgovora sa Stojkovićem.

- Ja sam Piksiju govorio posle naše utakmice u Podgorici da razmisli da mu se zahvali i da nađe drugo rešenje. Tadić je bio najslabiji na terenu. Da nije ušao Vlahović i da mi nismo imali peh da li je bio faul ili nije bio faul, Crna Gora ne bi izgubila tu utakmicu - smatra Savićević.

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena sa prostora bivše Jugoslavije izneo je konstataciju šta je najveći problem Srbije.

- To je ista reprezentacija iz Portugala, nema mladih - zaključio je Savićević.

Bonus video:

00:28

Piksi izašao ispred hotela

(Espreso/Kurir/Sportklub/Preneo: V.Š)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.