FRANCUSKA U ČETVRTFINALU: GOL ''TRIKOLORA'' U SAMOM FINIŠU MEČA, SRUŠIO BELGIJANCE!
Detalj sa meča Belgije i Francuske, Foto: Action Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

euro 2024

FRANCUSKA U ČETVRTFINALU: GOL ''TRIKOLORA'' U SAMOM FINIŠU MEČA, SRUŠIO BELGIJANCE!

Iako je sve išlo ka tome da ćemo gledati produžetke, ''Trikolori'' su imali drugačiji plan, pa su golom u samom finišu meča zapečatili sudbinu suparnika na kontinentalnom takmičenju

Objavljeno: 19:56h

Fudbalska reprezentacija Francuske se plasirala u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Nemačkoj nakon što je savladala Belgiju rezultatom 1:0.

12. minut nam je doneo prvu šansu na meču koju je imala Francusku. ''Trikolori'' su po desnoj strani napravili višak, a nakon povratne lopte Grizmana sa skoro petarca, loptu nije imao ko da šutne u gol.

Najbolja šansa u prvom poluvremenu viđena je u 34. minutu, a u prilici za gol se našao Tiram koji je natrčao na loptu nakon centaršuta, ali je ta lopta otišla malo pored gola.

Detalj sa meča Francuske i Belgije
Detalj sa meča Francuske i Belgije foto: Pro Shots Photo Agency / ddp USA / Profimedia

Do kraja prvog poluvremena, Francuska je očekivano bila bolja ekipa, napadala je i imala više šansi za gol, ali je na kraju mreža na obe strane terena ostala netaknuta. Praktično ništa nismo videli u prvih 45. minuta.

Šansu utakmice imali su Belgijanci u 61. minutu. Kevin de Brujne je karakteristično poslao sjajan pas za Karaska, ali kada je Karasko trebao da šutne, pravovremeno mu je Hernandez uklizao sa leđa i tako sprečio moguć pogodak.

EURO 2024
foto: nordphoto GmbH / Christian Schulze / imago sportfotodienst / Profimedia

10 minuta kasnije, Belgija je imala još jednu veliku priliku da povede na meču, ali je sjajni Menjon spasio Francusku i tako je ''ostavio u životu'' u ovom duelu. Lukaku je dobio loptu u šesnesterac, šutirao, ipak, sjajno je intervenisao Menjon.

A, onda je viđen i prvi gol na meču, povela je Francuska. Kolo Muani je šutirao iz kaznenog, a lopta je pogodila u koleno nesrećnog igrača Belgije i odbila se u mrežu belgijskog gola.

Do kraja je bilo šansi na obe strane terena, ali golova nije bilo, pa je rezultat ostao nepromenjen.

Francuska će se u četvrtfinalu kontinentalnog takmičenja sastati sa pobednikom duela Portugal-Španija, koji je na programu u ponedeljak od 21 čas.

Bonus video:

01:17

Okupljeni igraju fudbal ispred ministarstva

(Espreso/Iva Krga)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.