DULJAJ OTKRIO KADA ĆE SALDANJA BITI PRODAT! "Stanojeviću je lakše nego meni" (VIDEO/FOTO)
Igor Duljaj, Foto: Starsport©

GROBARI NA NOGAMA!

DULJAJ OTKRIO KADA ĆE SALDANJA BITI PRODAT! "Stanojeviću je lakše nego meni" (VIDEO/FOTO)

Nekadašnji strateg crno-belih bio sagovornik zbog dvomeča srpskog i ukrajinskog velikana u borbi za elitno evropsko takmičenje

Objavljeno:
Veljko Petrović

Igor Duljaj, bivši trener Partizana govorio je o tome što će Dinamo Kijev biti protivnik crno-belih u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

- Trenutno je sva pažnja posvećena Evropskom prvenstvu i svi pričaju samo o reprezentaciji. Informacija o žrebu kao da je prošla neopaženo kod većine Srba. Posle Evropskog prvenstva će to biti glavna tema. Lično sam i očekivao da Partizan izvuče Dinamo. Uostalom, postojale su samo dve opcije, on ili Fenerbahče - za ukrajinski Sport Ekspres.

Igor Duljaj
Igor Duljajfoto: Starsport

Plavo-beli imaju šest igrača na Evropskom prvenstvu.

- Ako pogledate ko je trener Fenerbahčea (Žoze Murinjo) i kakve igrače ima u timu, onda naravno da je bolje dobiti Dinamo. S druge strane, to će stvoriti dodatan pritisak Partizanu, rećiće ljudi da je lakši protivnik od Fenerbahčea i da zato treba da prođe. Ima zato otežavajućih okolnosti. Ne sumnjam da su u Partizanu već počeli da proučavaju Dinamo. Gledaće pažljivije i njegove igrače tokom Evropskog prvenstva.

Igor Duljaj
Igor Duljajfoto: Starsport

Zbog ratnog stanja, Dinamo će biti domaćin u poljskom Lublinu, ali će gostovati pred praznim tribinama zbog kazne UEFA.

- Loše je za Dinamo što ne može da igra u Kijevu, nego negde u inostranstvu. Naravno, to je Partizanu plus. Zato, Partizan ne može da ima navijače u Beogradu. Biće dozvoljeno deci da uđu na tribine i oni će sigurno podržati tim. Očekujem da ih bude oko 15.000. Ipak, to nije isto kao da je stadion u Beogradu pun, onda bi teže bilo Dinamu.

Ne dopada ni to što se sezona praktično tek završila, a već za mesec dana počinje nova.

- Loše je za obe ekipe što praktično ni nemaju vremena da se spreme. Dinamu će neki igrači još biti umorni od Evropskog prvenstva. Naša liga počinje malo ranije nego ukrajinska, ali i dalje je to premalo vremena za pripreme.

Igor Duljaj
Igor Duljajfoto: Starsport

Ukrajinci su naravno od Duljaja želeli da dobiju neke insajderske informacije.

- Postoji mnogo baš dobrih igrača u timu. Brazilac Saldanja je prava zvezda, Severina, Korejac Goh… Tu je i veteran Natho, golman Jovanović… Šest-sedam igrača koji su igrali zajedno duže od godinu dana su lideri ekipe.

Aleksandar Jovanović
Aleksandar Jovanovićfoto: Starsport©

Uskoro počinje prelazni rok...

- Možda budu prodati neki od njih. Koliko znam, postoji dogovor između kluba i Saldanje da on ostane tokom kvalifikacija, da proba da im pomogne da se plasiraju u neko takmičenje, pa da onda bude prodat. Mislim da i drugi igrači imaju slične dogovore, tako da očekujem da ova ekipa ostane na okupu za mečeve sa Dinamom. Možda u međuvremenu nekoliko njih i pristigne.

Mateus Saldanja i Igor Duljaj
Mateus Saldanja i Igor Duljajfoto: Starsport©

Posle Duljaja na klupu je seo Albert Nađ, a u novoj sezoni crno-bele će trenirati Aleksandar Stanojević.

- Radio sam sa Stanojevićem. On je trener koji zahteva disciplinu iznad svega. Sa njim ekipa prima manje golova. Biće mu lakše nego meni pre godinu dana, jer neće morati da menja startnu postavu previše. Formirana je okosnica ekipe. Generalno je mlad tim, Saldanja ima 25 godina, Severina 23, Goh 22. Većina igrača su njihovih godina.

Igor Duljaj i Aleksandar Stanojević
Igor Duljaj i Aleksandar Stanojevićfoto: Starsport

Imao je poruku za kraj.

- Očekujem oprezan fudbal sa minimalnim brojem šansi. Dinamo je takođe disciplinovana ekipa. Mladi igrači koji mogu da se oslone na pomoć iskusnih Jarmolenka i Šaparenka. Bušćan je veoma dobar golman. Ekipa igra čvrsto, ali u pozitivnom smislu. Pravi muški fudbal. Poznajem njihovog trenera Oleksandra Šovkovskog, on teži klasičnom Dinamovom fudbalu. Poštuje tradiciju. Dinamo će uvek biti Dinamo, bez obzira na situaciju u zemlji. Šahtjor i Dinamo su pokazali da fudbal u Ukrajini mora i dalje da postoji. Dinamo se uvek više fokusirao na akademiju i domaće igrače. Lično, mislim da će mi biti veoma interesantno da gledam njegove utakmice sa Partizanom - zaključio je Duljaj.

Bonus video:

00:07

Duljaj bodri Partizan u Areni

(Espreso/Veljko Petrović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.