OVO SU STARTNIH 11 ZA SRBIJU: Piksi spremio IZNENAĐENJA za Englesku?
Dragan Stojković Piski, Foto: Starsport©

ZANIMLJIVO

OVO SU STARTNIH 11 ZA SRBIJU: Piksi spremio IZNENAĐENJA za Englesku?

Šta vi kažete na ovo?

Objavljeno:

Tri dana nas deli od starta Srbije na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj. U nedelju od 21 čas u Gelzenkirhenu je rival jedan od favorita za titulu Engleska.

Pred put u Nemačku je selektor Dragan Stojković Piksi novinarima rekao da zna startnih 11 koji će da istrče na teren protiv “gordi albiona”. Po prvom treningu u Augsburg to nije moglo da se zaključi, što je i logično, jer je bio otvorenog tipa i potrebno je sakriti karte. Po našem viđenju biće nekoliko iznenađenja za dvoboj sa “ostrvljanima”.

Prva, možda i jedina, nepoznata je ko će na gol crtu. Vanja Milinković – Savić je kod Dragana Stojkovića jedan od najstandardnijih u timu. Ipak, protiv Šveđana se u poslednjoj proveri sjajno pokazao Predrag Rajković.

Fudbaleri Srbije
Fudbaleri Srbije foto: FSS

Prvi čuvar mreže Majorke je Šveđanima skinuo nekoliko zicera i kandidovao se za startnu postavu na kontinentalnom šampionatu. Deluje je da je favorit za “jedinicu” i dalje Vanja Milinković Savić, ali ostavljamo prostora da to bude i bivši čuvar mreže Jagodine, Crvene zvezde, Makabija i Remsa.

Ubeđeni smo da će u formaciji 3-4-2-1 ili 3-4-1-2 ofanzive bekove protiv Slovenije i Danske da igraju standardni Andrija Živković i Filip Kostić. Ipak, protiv Engleza očekujemo nešto oprezniju i defazivniju Srbiju.

To znači da bismo na desnom boku pre Andrije Živkovića mogli da vidimo Srđana Mijailovića koji je tu poziciju igrao u Crvenoj zvezdi, pre svega kod Baraka Bahara u Ligi šampiona. Prednost na levom boku dajemo Filipu Mladrnoviću umesto imenjaka Kostića.

To bi za cilj moglo da ima da se zaustave brza engleska krila. Mijailović i Mladenović su defanzinije daleko orijentisaniji igrači od Živkovića i Kostića. Znaće kako da izađu na kraj sa Sakom, Palmerom ili Fodenom.

MITROVIĆ ILI VLAHOVIĆ?

Teško je da ćemo na Engleze da udarimo kao na Šveđane sa dva napadača. Aleksandra Mitrovića i Dušana Vlahovića u tandemu očekujemo protiv Slovenaca i Danaca.

Protiv Engleza u startnih 11 očekujemo Aleksandra Mitrovića. Da se na sredini terena rve sa štoperima “gordog albiona”. Da leđima okrenut golu zadrži loptu i bude neko ko će da otvori brze kontranapade Srbije koji će uz prekide da budu najveća opasnost po četu Gareta Sautgejta.

Bonus video:

01:17

Okupljeni igraju fudbal ispred ministarstva

(Espreso/Maxbet sport/Prenela:Iva Krga)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.