SRBIJA SRUŠILA ŠVEĐANE PRED EURO!
Fudbaleri Srbije, Foto: Starsport

PRIJATELJsKI MEČ

SRBIJA SRUŠILA ŠVEĐANE PRED EURO!

Objavljeno: 22:43h
I K
Završeno
19:56h

Srbija je savladala Švedsku 3:0 u poslednjoj pripremnoj utakmici pred Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

Šveđani su bolje ušli u meč i krenuli da prave ozbiljne probleme Srbiji.

Već u 3. minutu je domaćin zapretio golu ‘’orlova’’. Centrirao je Kraft na drugu stativu, na svu sreću po Srbiju, tamo se nije snašao Elanga. Švedska je nastavila da napada i diktira tempo, pa su novu šansu za gol imali sedam minuta kasnije.

Fudbaleri Srbije na meču protiv Švedske
Fudbaleri Srbije na meču protiv Švedskefoto: Starsport

Ušetali su se Šveđani u šesnaesterac Srbije, Kajuste i Elanga nisu uspeli da zaprete, pa je Rajković bez problema mirno intervenisao.

Dosta lako su domaćini dolazili do 16 metara Srbije i stvarali prilike, te tako ozbiljno mučili odbranbene igrače ''orlova''..

Prvi udarac u okvir gola, viđen je u 15. minutu, a uputio ga je Kuluševski sa ivice šesnaesterca, ali je šut bio neprecizan i završio je direktno u ruke Rajkovića.

Tri minuta kasnije, videli smo i prvi gol na meču. Prva bolja akcija Srbije odmah je pretvorena u pogodak. Centrirao je Živković, a na drugu stativu se ubacio Sergej Milinković-Savić i glavom poslao loptu pod prečku.

Sergej se raduje posle postignutog gola zajedno sa Dušanom Valhovićem
Sergej se raduje posle postignutog gola zajedno sa Dušanom Valhovićemfoto: Starsport

Samo dva minuta nakon gola, ‘’orlovi’’ su imali šansu da dupliraju prednost. Centrirao je Mladenović, Vlahović je zahvatio volej sa desetak metara koji je završio malo iznad prečke.

Šveđani su nastavili da napadaju i prete sa svih strana, nisu dozvoli da ih gol Srbije poremeti, koja je bez odbzira na pogodak, igrala jako loše od samog početka meča.

Do tog trenutka je posed lopte bio 65:35 za domaćina, što je dovoljno ukazivalo na loše izadanje fudbalera Dragana Stojkovića Piksija.

Mitrović je totalno bio van ritma od samog početka meča, a loša igra srpskog napadača, ‘’orlove’’ je mogla skupo da košta. Srbin je izgubio posed na sredini terena, otvorila se kontra Šveđanima, na svu sreću, rival nije ugrozio gol Srbije.

Dušan Vlahović
Dušan Vlahović foto: Starsport

U 37. minutu, Švedska je po ko zna koji put u prvih 45. minuta igre zapretila. Elanga je pretrčao Stojića, sa boka ubacio loptu na peterac, a tamo je Rajković ušao u šut Nilsonu i odbranio.

Dosta prekida smo mogli da vidimo u drugom delu prvog poluvremena, zbog problema sa povredama, uglavnom fudbalera Švedske.

Do kraja prvog dela igre, nije bilo nekih većih prilika. Šveđani su imali veći posed lopte u nogama, dosta više šansi, ali nijedna od njih nije bila dovoljno dobra da ugrozi gol ‘’orlova’’, tako da je mreža iza Predraga Rajkovića ostala netaknuta.

Znali su Šveđani da moraju da nastave da igraju ofanzivno kako bi poravnali rezultat Srbije.

Aleksandar Mitrović u duelu
Aleksandar Mitrović u duelu foto: Starsport

Tako su, već na početku drugog poluvremena, odnosno u 47. minutu zapretili preko Kuluševskog, koga je izblokirao sjajni Pavlović.

Tu se domaćin nije zaustavio, jer je novu pretnju po gol Srbije predstavljao Forsberg koji je centrirao iz kornera, Lindelof se našao na prvoj stativi i uputio udarac glavom, ali direktno u Predraga Rajkovića.

A, onda je usledilo nešto slično kao u prvom poluvremenu. Prvu priliku na meču imao je zaboravljeni Mitrović, koju je odmah pretvorio u pogodak i vođstvo od 2:0 za ‘’orlove’’.

Vlahović je primio loptu na sredini, odigrao levo ka Mladenoviću, koji je centrirao po zemlji u šesnaesterac, a Mitrović je uklizao i pogodio.

Gol Sergeja Milinkovića-Savića
Gol Sergeja Milinkovića-Savićafoto: Starsport

Dragan Stojković Piksi se odlučio na prve izmene na meču. Mitrović je odmah nakon što je postigao gol izašao sa terena, a sa njim i Filip Mladenović. Filip Kostić i kapiten Dušan Tadić su dobili šansu od 61. minuta.

Samo pet minuta od ulaska u igru, Dušan Tadić je pripretio na gol rivala. Srbin je tukao sa distance, ali pravo u golmana Šveđana.

70. minut, zapečatio je sudbinu domaćina, jer je Srbija došla do trećeg gola na meču. Sjajnu akciju ‘’orlova’’ pokrenuo je Sergej maestralnim pasom za Kostića, a Kragujavčanin je izašao sam na golmana, nije se najbolje snašao, ali je posle dva odbitka lopta došla do Tadića, koji je zakucao pod prečku.

Gol i slavlje Srbije
Gol i slavlje Srbije foto: Starsport

Ekipa Dragana Stojkovića Piksija je u drugom poluvremenu bila dosta zrelija, kompaktnija, a to je dalo evidentne rezultate.

Srbija u 76. minutu imala veliku šansu, u prilici se našao Dušan Vlahović, ali nije uspeo da je pretvori u gol. Birmančević je pronašao Vlahovića, a igrač Juventusa je sa 12-13 metara šutirao pored gola.

Do kraja duela, nije bilo nekih većih šansi da se ugroze golmani jedne i druge ekipe, pa je meč završen konačnim rezultatom 3:0 za ''orlove''.

Srbija je tako došla do pobede na poslednjoj pripremnoj utakmici pred Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, gde će 16. juna sa početkom od 21 čas, odmeriti snage sa izrazitim favoritom, reprezentacijom Engleske.

Izmena: 22:43h
19:07h

2. POLUVREME:

KRAJ MEČA! POBEDA SRBIJE 3:0 NAD ŠVEDSKOM!

Kostić je pogrešio u šesnaestercu, Kajuste je bio u prilici, ali je Rajković danas sjajan.

83.minut - Ekipa Dragana Stojkovića Piksija je u drugom poluvremenu  dosta zrelija, kompaktnija, a to je dalo evidentne rezultate.

73. minut - Odličan šut Isaka sa ivice šesnaesterca, parada Rajkovića, koji je skrenuo loptu u korner.

Sjajna akcija koju je pokrenuo Sergej maestralnim pasom za Kostića, koji je izašao sam na golmana, nije se najbolje snašao, ali je posle dva odbitka lopta došla do Tadića, koji je zakucao pod prečku!

70 minut - GOOOOOLLL ZA SRBIJU!!!!!

66.minut - Odmah Srbija ponovo preti, Tadić je tukao sa distance, ali pravo u golmana.

61. minut - Izlazi Mitrović odmah nakon što je postigao gol, a sa njim i Filip Mladenović.Menjaju ih Filip Kostić i kapiten Dušan Tadić.

Vlahović je primio loptu na sredini, odigrao na levo ka Mladenoviću, koji je centrirao po zemlji u šesnaesterac, a Mitrović je uklizao i pogodio.

60.minut - GOLLLL ZA SRBIJUUUUU!

55. minut - Forsberg je centrirao iz kornera, Lindelof se našao na prvoj stativi i uputio udarac glavom, ali direktno u golmana Srbije, Predraga Rajkovića.

47. minut - Pokušaj Kuluševskog, izblokirao je Pavlović.

17:55h

1. POLUVREME:

Kraj prvog poluvremena. Šveđani iako su bili bolji rival i konstantno napadali, nisu stvorili neku veću priliku i ugrozili gol Srbije.

48. minut - Karton za Pavlovića, zbog faula nad Kuluševskim, iako je Šveđanin u padu udario kopačkom u lice Pavlovića i raskrvario ga.

45. minut - Igraće se prvo poluvreme još tri minuta.

43. minut - Šveđani imaju veći posed lopte i više udaraca ka gol Srbije, bolji su rival od početka meča, ''orlovi'' totalno van ritma.

41. minut - Dosta prekida u drugom delu prvog poluvremena zbog problema za povredama.

37. minut -  Elanga je pretrčao Stojića, sa boka ubacio loptu na peterac, a tamo je Rajković ušao u šut Nilsonu i odbranio.

33.minut - Definitivno ovo nije najbolja utakmica Mitrovića, koga ne sluša lopta. Izgubio je posed na sredini terena, otvorila se kontra Šveđanima, na svu sreću, rival nije ugrozio gol ''orlova''.

Posed lopte je 65-35 za Švedsku.

27.minut - Šveđani su se probudili nakon primljenog gola i počeli da prave ozbiljne probleme odbrani Srbije. 

20. minut - Srbija je imala veliku šansu da uveća prednost. Centaršut Mladenovića, volej Vlahovića sa desetak metara završio je malo iznad prečke.

Prva bolja akcija Srbije odmah je pretvorena u gol. Sergej Milinković Savić se upisuje u strelce. Centrirao je Živković, a na drugu stativu se ubacio Sergej Milinković-Savić i glavom poslao loptu pod prečku!

Fudbalska reprezentacija Srbije
foto: Starsport

18. minut - GOOOOL ZA SRBIJU!

15.minut - Prvi udarac u okvir gola, uputio ga je Kuluševski sa ivice šesnaesterca, no pravo u Rajkovića.

Dosta lako dolaze Šveđani do 16 metara Srbije i stvaraju prilike, međutim, nije bilo nekih većih šansi da se ugozi gol ''orlova''.

13. minut - Ušetali su se Šveđani u šesnaesterac Srbije, Kajuste i Elanga nisu uspeli da zaprete, Rajković je odneo loptu.

10.minut - Švedska konkretnija, Srbija ne može da poveže dva pasa.

3.minut  - Prva prilika na meču za Švedsku. Centaršut Krafta na drugu stativu, tamo se nije snašao Elanga.

Izmena: 18:54h
17:45h

Fudbaleri Srbije od 18 časova igraju protiv Švedske u Stokholmu prijateljski meč pred EURO.

Na utakmici biće priređen i zvaničan oproštaj za Zlatana Ibrahimovića od fudbala.

Kapacitet stadiona na kojem će Srbija i Švedska ukrstiti koplja je 49.500 mesta i sve je rasprodato.

Švedska se nije kvalifikovala za Evropsko prvenstvo, a bila je u grupi iza Belgije i Austrije, a ispred Azerbejdžana i Estonije.

Šveđani prvi put propuštaju ovo takmičenje posle šest nastupa zaredom.

POZNATI SU SASTAVI ZA OVAJ DUEL:

Švedska: Olsen – Kraft, Hien, Lindelef, Kajuste – Kuluševski, Saletros, Forsberg – Elijason, Nilson, Elanga.

Srbija: Rajković – Milenković, Stojić, Pavlović – Živković, Ilić, Lukić, Mladenović – SMS – Vlahović, Mitrović.

Utakmica u Stokholmu je visokog rizika, pa je Švedska policija pojačala snage bezbednosti za taj duel.

Srbija će prvu utakmicu na EURO odigrati 16. juna protiv Engleske u Gelzenkirhenu.

Četiri dana kasnije sledi duel sa Slovenijom u Minhenu, a poslednji rival u C grupi biće Danska, 25. juna, takodje u Minhenu.

Izmena: 17:55h

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.