PIKSI: Zaključak je da smo bili bolji od Austrije, možete da verujete ili ne!
Dragan Stojković Piksi, Foto: Marko Metlas / imago sportfotodienst / Profimedia

euro 2024

PIKSI: Zaključak je da smo bili bolji od Austrije, možete da verujete ili ne!

Da li se slažete sa selektorom

Objavljeno:

Fudbaleri Srbjie u subotu igraju poslednji meč pred početak Evropskog prvenstva, a rival će biti Švedska u Stokholmu.

Pred duel sa selekcijom koja neće biti u Nemačkoj oglasio se selektor "Orlova" Dragan Stojković Piksi.

On se pre svega osvrnuo na duel sa Austrijom u kome je naš tim, prema njegovim rečima, bio bolji.

Fudbaleri Srbije pred duel u Austriji
Fudbaleri Srbije pred duel u Austrijifoto: Marko Metlas / imago sportfotodienst / Profimedia

- Zaključak je da smo bili bolji od Austrije, hoćeš da veruješ ili ne. Dugo smo skautirali, dobili smo izveštaj UEFA i gledajući brojeve koji daju važne parametre vidimo da smo imali tu jednu rupu između 10. i 15. minuta i to je za analizu novu. U svim drugim elementima mene može da raduju činjenice da smo fizički bili u egalu, da smo u drugom delu bili dominantniji, da smo kontrolisali igru i to me raduje. Rezultat je negativan što ne volimo, ali s druge strane imam zadovoljstvo da smo kao tim reagovali i psosle izmena koje smo uradili u drugom delu da su igrači pokazali odličan karakter, tih 2:0 nije uticalo na psihu što se tiče njih. Mane u našoj igri su i te kako vidljive, pre svega one u defanzivi.

- Radimo na tome, iz svake utakmice izvlačimo pouke, svaki meč je dobra platforma za analizu. Koncentracija mora da bude na visokom nivou, sami sebe guramo u probleme koje moramo da rešavamo. A onda kad se dese takve stvari koje ne očekujemo, onda biramo nekako teži put da se vratimo u igru. Dobroo da je ekipa u karakternom smislu sprema da se suoči sa problemima. Trudiću se da budemo daleko koncentrisaniji.

On se potom još jednom osvrnuo na Austrijance.

Dragan Stojković Piksi
Dragan Stojković Piksifoto: Marko Metlas / imago sportfotodienst / Profimedia

- Kao trener morate da iznesete činjenice, sa činjenicama kada baratate i pokažete video analizu da vide, to je sasvim drugi smisao. Morate da objasnite i to što govorite. Oni se svi slažu da je neobjašnjimo da se dešava pad i rupa gde je Austrija 1.500 metara više istrčala do nas. I onda se pitam kako je moguće?! A na kraju smo isto istrčali. Mi smo to nadoknadili, ali su oni iskoristili momenat da ti daju dva gola. Ponovo radimo na tome da koncentracija bude na maksimumu i da se ne dozvoli da prave gluposti.

Govorio je i o narednom rivalu, Švedskoj. - To je utakmica koju gledate iz dva ugla. Nama je pripremna za EP. Švedska je odlična ekipa, bez obzira na neuspehe. Ali nije to baš tako, oni su u procesu stvaranja odlične ekipe. Podatak da Šveđani imaju sedam igrača u Premijer ligi, trojicu u Italiji, dovoljno govori o njihovom kvalitetu. Da ne pominjem imena kao što su Elanga, isak, Kuluševski... Čeka nas težak meč sutra, ali s obzirom na to da je za nas poslednji test trudićemo se da odigramo na maksimalnom niovu. Mi smo dva puta igrali sa njima u Ligi Nacija, ovo je treći put u jednom kratkom periodu. Njima je stalo da se revanširaju, a mi da nastavimo taj kontinuitet i da se u što boljem raspoloženju spremimo za odlazak na EURO. Zato će biti uzbudljiva utakmica. Biće promena u odnosu na tim. Par nekih izmena u odnosu na Beč i to je to. Verujem da će obe seleckije odigrati kvalitetan meč.

Prokomentarisao je i to što se obe pripremne utakmice za EURO igraju van Srbije.

- Kad pogledate ambijent, mislim da je prava stvar što igramo sa Austrijom i Švedskom. Imamo dobre terene, našu dijasporu. Atmosfera u Beču je bila fantastična, igrate pred punim stadionima, naša želja je bila da odigramo dva kvalitetna duela pred EP. U tim pregovorima postojala je mogućnost, odlučeno je tako, mi smo prihvatili i to je to. Ali to ne bi trebalo da menja ništa šta očekujemo i kakvi želimo da budemo u Nemačkoj.

Duel se igra u subotu sa početkom od 18 časova na "Friends areni" u prestonici Švedske Stokholmu.

Bonus video:

01:24

Piksi se obraća naciji pred Euro

(Espreso/Andrej Kosić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.