PIKSI O SPISKU I CILJEVIMA NA EURU: ''Englezi nisu vanzemaljci, Srbija će...''
Dragan Stojković Piksi, Foto: Starsport©

zanimljivo

PIKSI O SPISKU I CILJEVIMA NA EURU: ''Englezi nisu vanzemaljci, Srbija će...''

Evo šta je imao da kaže selektor ''orlova''

Objavljeno: 12:20h

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi, obraća se medijima povodom priprema reprezentacije za učešće na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Piksi je pričao o spisku, kao i o ambicijama na predstojećem prvenstvu u Nemačkoj.

Istakao je da će tražiti najveće zalaganje igrača.

Dragan Stojković Piksi
Dragan Stojković Piksi foto: Starsport©

- Sve ekipe koje su se kvalifikovale, a znamo da smo se mi kvalifikovali posle više od dve decenije, startuju od nule. Svi imaju iste šanse. Idemo korak po korak. Učinićemo sve da taj prvi korak napravimo uspešno, a to je da se kvalifikujemo za drugi krug. Kasnije, naravno, fokus i razmišljanje ide u pravcu ko vam je sledeći protivnik. Tražiću od igrača maksimalan fokus i koncentraciju. Radićemo u ovom periodu dosta defanzivnih taktičkih stvari, a obratićemo pažnju i na fizičku spremnost. Moraćemo i na fizičkom planu da odgovorimo na sve izazove. Uradićemo sve da ekipa bude spremna. Ono što me posebno raduje je da ambulanta koju sam pre dve godine imao, sada nemam. Nema povreda i to je jedan vrlo bitan segment za mene kao trenera.

Selektor je prokomentarisao i spisak.

- Niko ovde nije na spisku zato što ima lepu frizuru ili mi je brat od tetke, već je pokazao određeni kvalitet. Barem je tako sa moje strane. Igrači iz domaće lige... Oni su dočekali da dobiju šansu, sa pravom. Oni koji nisu, to je pokazatelj da ih pratimo i da će u dogledno vreme i oni biti deo A tima. To zavisi od njih, od forme, ponašanja itd.

- Niti jednom igraču vrata nisu zatvorena, niti će biti. Oni koji nisu tu nisu otpisani. Vodićemo računa o njima i njihovim igrama. Kristalno je jasno da ovu vrstu odluka donosim samostalno i savesno. Ako vam se već nađe ime na širem spisku, to dovoljno govori da morate da nastavite da dobro radite, da trenirate, budete još bolji i da vam, na planu motivacije, to bude vetar u leđa.

Bonus video:

01:17

Okupljeni igraju fudbal ispred ministarstva

(Espreso/Iva Krga)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.