DOŠAO JE KRAJ: Bukari se emotivnom porukom oprostio od Zvezde!
Osman Bukari, Foto: FK Crvena zvezda

LJUTICE BOGDANA

DOŠAO JE KRAJ: Bukari se emotivnom porukom oprostio od Zvezde!

Jedan od najboljih igrača crveno-belih ove sezone, napušta Marakanu i kreće put Amerike, gde će zadužiti dres Ostina

Objavljeno: 10:57h
I K

Kako je prvi put Osman Bukari zakoračio na teren Crvene zvezde, mogli bi da citiramo dobro poznatu rečenicu - ''ostalo je istorija''.

Neverovatan igrač, zasluženo je poneo epitet jednog od najboljih, pa ako ne i najboljeg fudbalera crveno-belih.

Bukari je u dresu Crvene zvezde osvojio dve duple krune, na 65 utakmica postigao je 23 gola, od kojih se najviše pamti onaj u Ligi šampiona protiv Mančester sitija na Etihadu.

1 / 5 Foto: IMAGO / imago sportfotodienst / Profimedia

Reprezentativac Gane je u četvrtak uveče na svom tviter profilu napisao oproštajnu poruku saigračima, stručnom štabu i navijačima Crvene zvezde.

Dok pišem ovo, u srcu mi je teško zbog pomešanih emocija. Posle mnogo razmišljanja, odlučio sam da je vreme da nastavim u novo poglavlje karijere. Napuštanje ovog tima je jedna od najtežih odluka koju sam ikad doneo. Želim da izrazim svoju najdublju zahvalnost prema svima vamapočinje Bukari, pa nastavlja:

Mojim saigračima, bili ste kao familija za mene. Delili smo pobede i poraze, smeh i suze. Vaša podrška i prijateljstvo su mi neizmerno značili. Trenerima i stafu, zahvalnost što ste verovali u mene i gurali me da budem bolji, vodeći me kroz svaki izazov.

Nekadašnji igrač Trenčina, Genta, Nanta, a sada možemo reći i Crvene zvezde, zadužiće dres Ostina iz Teksasa, sa kojim je paraf na ugovor stavio do 2027. uz opciju produžetka saradnje na još godinu dana.

Crvena zvezda će od Bukarijevog transfera na ime obeštećenja prihodovati 7 miliona evra.

Bonus video:

01:17

Okupljeni igraju fudbal ispred ministarstva

(Espreso/Iva Krga)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.