OGLASIO SE PRED EURO: ''Fale nam, te hoće, te neće...''
Nemanja Radonjić i Dragan Stojković Piksi, Foto: Starsport©

zanimljivo

OGLASIO SE PRED EURO: ''Fale nam, te hoće, te neće...''

Evo šta je imao da kaže

Objavljeno:

Evropsko prvenstvo se bliži, da početka takmičenja u Nemačkoj nas deli još samo 15 dana.

Fudbaleri Srbije nalaze se u grupi sa Engleskom, Slovenijom i Danskom.

Svoja očekivanja pred Evropsko prvenstvo u Nemačkoj je u intervjuu za ''Informer'' izneo Nenad Bjeković, direktor reprezentativnih selekcija.

Nenad Bjeković
Nenad Bjeković foto: Starsport/Peđa Milosavljević

On se najpre osvrnuo na pojedine napise u medijima oko novog ugovora selektora Dragana Stojkovića Piksija.

- Pred svako veliko takmičenje bilo je nešto, evo i sad su pokušali da nas poremete pričama o Piksijevom ugovoru. Te hoće, te neće... Izgleda da nam je to u krvi. Međutim, nikakvi skandali nas neće poremetiti. Znamo šta i kako radimo, imamo mir, grupa je stabilna i jaka i nikakvi uticaji sa strane mogu da je uzdrmaju.Velika je stvar što je Piksi potpisao ugovor, ali to je bilo i očekivano. Nisam razumeo tu buku oko ugovora. Te hoće, te neće, a to se nijednog momenta nije dovodilo u pitanje. I lično sam za kontinuitet, a i svi u Savezu smo saglasni da on zaslužuje da vodi reprezentaciju. Čovek ima rezultat iza sebe, odveo je Srbiju na SP, zatim izborio A diviziju Lige nacija, pa se onda direktno plasirao na Evropsko prvenstvo. Takav čovek zaslužuje da nas vodi - ističe Bjeković.

Dragan Stojković Piksi
Dragan Stojković Piksi foto: Vladimir Pesnya/STARSPORT

Trenutna atmosfera u našem nacionalnom timu uliva mu optimizam pred nastup na Evropskom prvenstvu.

- Ako se po jutru dan poznaje, očekuje nas nešto dobro na Evropskom prvenstvu. Oni koji su već stigli u Pazovu su jako lepo raspoloženi i rekao bih da jedva čekaju da počne Evropsko prvenstvo. Znate, dugo smo čekali na ovo i sada kad smo se konačno plasirali i kad je došlo vreme da se ide, niko ne oseća ni umor niti želi da ide i koristi neko slobodno vreme. Motivacija je na jako visokom nivou. Fale nam još neki igrači. Ova dvojica iz Arabije (Mitrović i Milinković Savić prim. aut.) igraju finale Kupa, Milenković još nije završio obaveze, Jović je otišao u Australiju. Nije selektor ni očekivao da sada budu svi u Pazovi. Ovi koji su tu dođu, odrade malo trening, ručaju, ko želi ostane, a ko želi ide kući. Od nedelje veče svi koji putuju na Evropsko prvenstvo, moraće da budu tu - objasnio je Bjeković.

Dragan Stojković Piksi na utakmici
Dragan Stojković Piksi na utakmici foto: Vladimir Pesnya/STARSPORT

Komentarišući rivale, Engleze vidi kao velike favorite, ne samo za prvo mesto u grupi, nego i za evropsku titulu. Ceni i Dance, ali ih ne smatra nepobedivim za naš tim, dok pomalo zazire od Slovenaca, koje vidi kao potencijalnu ''zamku'' i da bi svako opuštanje u tom meču mnoglo skupo da nas košta.

Ipak, veruje da Srbija može da prođe grupu.

- Prvi put je ovakav sistem takmičenja i s pravom očekujemo da prođemo grupu. Dalje idu po dve selekcije iz grupe, a uz malo sreće, možete da prođete i kao trećeplasirani. Dakle, imamo pravo da se nadamo prolazu iz grupe. Da se ne ponavljam, i plasman na Evropsko prvenstvo jeste uspeh, ali ne možemo samo time da se zadovoljimo - zaključio je Bjeković.

Bonus video:

01:17

Okupljeni igraju fudbal ispred ministarstva

(Espreso/Iva Krga)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.