OLIMPIJAKOS POSLE PRODUŽETAKA OSVAJA LIGU KONFERENCIJE!
Igrači Olimpijakosa slave pobedu, Foto: Insidefoto / ddp USA / Profimedia

spektakl

OLIMPIJAKOS POSLE PRODUŽETAKA OSVAJA LIGU KONFERENCIJE!

Objavljeno: 18:12h
I K
Završeno
23:42h

Olimpijakos je nakon produžetaka savladao Fiorentinu rezultatom 1:0 u finalu Lige konferencije i tako došao do svog prvog evropskog trofeja u istoriji kluba.

I jedna i druga ekipa, imala je motiv, a to je da se popne na pobedničko postolje, ipak, šampion je morao da bude samo jedan tim. Utakmica je od samog starta krenula onako kako su svi i očekivali, dosta otvoreno i sa puno šansi na obe strane terena.

Fiorentina je bolje ušla u meč, da bi posle svega tri minuta, Olimpijakos preuzeo inicijativu i krenuo ozbiljno da preti rivalu.

Nikola Milenković, FK Fiorentina
foto: Angelos Tzortzinis / AFP / Profimedia

Već u 4. minutu videli smo prvu veću priliku na meču. Podens je pobegao Dodu, ušao u sredinu ivice šesnaesterca i šutirao, ali je sjajno intervenisao golman ''ljubičastih'' i loptu skrenuo u korner.

U 9. minutu je Fiorentina povela, međutim, sviran je ofsajd Nikoli Milenkoviću, koji nije dirao loptu, ali je uticao na igru. Olimpijakos je imao mnogo više grešaka u dodavanjima, ali i veći posed lopte u odnosu na Italijane.

21. minut meča, doneo je Fiorentini najveću priliku na utakmici. Posle centaršuta sa boka, slabo je reagovao defanzivac Olimpijakosa , lopta se odbila do Bonaventure koji se našao u sjajnoj poziciji, potpuno sam, ali je šutirao direktno u golmana Colakisa.

FK Olimpik
foto: Vincenzo Orlando/IPA Sport / ipa / imago sportfotodienst / Profimedia

Nakon četiri minuta od velike pretnje po gol Olimpijakosa, Grci uzvraćaju istom merom. U velikoj šansi, opet je bio glavni motor tima iz Pireja, Podens. Šikinjo je centrirao iz kornera, Podens se našao na prvoj stativi, šutirao glavom, ali pravo u golmana Fiorentine, Teraćana. Bila je to uigrana akcija igrača grčkog velikana.

Ekipa iz Italije je bila neuporedivo opasniji tim na teretnu, Olimpijakos je posle dve konkretne šanse Podensea totalno bio uspavan. Kako se bližio kraj prvog dela igre, obe ekipe su igrale opreznije, bez previše srljanja i rizika.

FK Olimpijakos
foto: Insidefoto / ddp USA / Profimedia

U finišu prvog poluvremena, imali smo priliku da vidimo pravi nered na tribinama. Naime, na delu tribina gde su se nalazili simpatizeri Fiorentine, došlo je do tuče navijača jedne i druge ekipe. Navijači Olimpijakosa, došli su do suparničkih simpatizera i napravili haos.

U 51. minutu meča, desila se nesvakidašnja scena. Recos je ustao sa trave, obratio se glavnom sudiji rekavši mu da želi da nastavi meč, da bi potom pao na zemlju, jer je mu ponovo pozlillo.

FK Olimpijakos
foto: Vincenzo Orlando/IPA Sport / Zuma Press / Profimedia

Lekarska ekipa mu je poručila da neće nastavljati meč. Hose Luis Mendilibar je reagovao tako što je podigrao rezervnog igrača sa klupe, međutim, Recos je odbio da izađe sa terena, te je na svoju odgovornost povređen nastavio utakmicu.

Nedugo zatim, sjajnu priliku imao je srpski reprzentativac Nikola Milenković. Kone je u 65. minutu odlično obišao rivala, centrirao sa boka, Milenković je bio najviši na skoku, šutirao, ali neprecizno pored gola.

Nova prilika za prvi gol, viđena je četiri minuta kasnije. Koame je užasno zahvatio loptu, šutirao od zemlje iz kaznenog prosotora, ali je Colakis uspeo paradom da interveniše i skrene loptu u korner.

Ubedljivo najbolju šansu na meču, imao je Olimpijakos.

FK Olimpijakos
foto: Insidefoto / ddp USA / Profimedia

Nakon slobodnog udarca, iskusni španski vezista Ibora je najviše skočio, ali je loptu poslao tik pored stative. Fiorentina je bila mnogo konkretnija od početka drugog poluvremena.

Do kraja drugog dela igre, bilo je šansi na obe strane terena, ali bez realizacije. Rezultat je ostao nepromenjen sa početka meča, pa smo gledali produžetke.

95. minut meča, Fiorentinu je mogao skupo da košta. Olimpijakosu je malo falilo da zagorča život ''ljubičastima'', a u šansi se našao Stevan Jovetić. Crnogorski reprezentativac je probio po strani, a potom uputio udarac, ali nije uspeo da ugrozi gol Teraćana.

FK Olimpijakos
foto: Dimitris Peristeris / AFP / Profimedia

Sličnu ovakvu situaciju, videli smo u prvom poluvremenu u režiji Podensa.

U drugom produžetku, viđen je i prvi gol na meču. El Kabi je utrčao ispred argentinskog štopera i na sjajnu asistenciju Ezea, glavom ubacio loptu u gol sa pet metara. Do kraja meča nije bilo golova, pa je rezultat ostao nepromenjen Olimpijakos 1, Fiorentina 0. 

Fiorentina nije uspela da se iskupi za prošlogodišnji poraz upravo u finalu od Vest Hema, pa se tako nastavlja crna serija Italijana kada je u pitanju borba za tron u Ligi konferencije.

Olimpijakos je tako podigao svoj prvi evropski trofej u istoriji kluba. 

Izmena: 18:12h
23:31h

2. PRODUŽETAK

El Kabi  je utrčao ispred argentinskog štopera na sjajnu asistenciju u režiji Ezea i glavom je ubacio u gol sa pet metara.

116. minut - GOOOOOOL ZA OLIMPIJAKOS!!!!!!

23:02h

I PRODUŽETAK

105. minut - Gotov je prvi produžetak.

95. minut - Umalo spektakularan pogodak Stevana Jovetića.

91. minut - Krenuo je prvi produžetak u prestonici Grčke.

Izmena: 23:31h
22:06h

2. POLUVREME

Igraće se produžeci u Atini.

90. minut - Igraće se sedam minuta nadoknade vremena.

 Vinćenco Italijano
Vinćenco Italijanofoto: Insidefoto / ddp USA / Profimedia

80. Ubedljivo najbolju šansu na meču, imao je Olimpijakos. Nakon slobodnog udarca, iskusni španski vezista Ibora je najviše skočio, ali je loptu poslao tik pored stative. 

Fiorentina od početka drugog poluvremena mnogo konkretnija. 

69.minut - Koame je užasno zahvatio loptu, šutirao od zemlje iz kaznenog prosotora, ali je Colakis uspeo paradom da interveniše i skrene loptu u korner.

65. minut - Kone je odlično obišao rivala, centrirao sa boka, Milenković je bio najviši na skoku, šutirao, ali neprecizno.

46.minut - Počelo je drugo poluvreme. 

Izmena: 22:57h
21:01h

I POLUVREME

Kraj prvog poluvremena! Obe ekipe su imale svoje šanse za gol, ali nisu uspele da realizuju iste. 

45. minut - Prvo poluvreme produženo za jedan minut. 

Hose Luis Mendilibar
Hose Luis Mendilibarfoto: Vincenzo Orlando/IPA Sport / ipa / PA Images / Profimedia

43. minut - Olimpijakos se od početka meča oslanja na sjajnog Podensa koji je glavni motor kluba iz Pireja. 

38.minut - Fioretnina neuporedivo opasniji tim na teretnu, Olimpijakos posle dve konkretne šanse Podensea totalno uspavan. 

32.minut - Obe ekipe igraju jako oprezno, bez previše srljanja i rizika. 

FK Fiorentina
foto: Aris MESSINIS / AFP / Profimedia

26. minut - Šikinjo je centrirao iz kornera, Podens se našao na prvoj stativi, šutirao glavom, ali pravo u golmana Fiorentine, Teraćana. Bila je to uigrana akcija igrača Olimpijakosa. 

21.minut - Posle centaršuta sa boka, slabo je reagovao defanzivac Olimpijakosa, lopta se odbila do Bonaventure koji se našao u sjajnoj poziciji, potpuno sam, ali je šutirao direktno u golmana Colakisa. Bila je to najbolja šansa na meču za ''ljubičaste''. 

20.minut - Olimpijakos ima mnogo više grešaka u dodavanjima, ali i veći posed lopte u odnosu na Fiorentinu.

9. minut -  Fiorentina je povela, međutim, sviran je ofsajd Nikoli Milenkoviću, koji nije dirao loptu, ali je uticao na igru.

Fiorentina je krenula ofanzivno od samog strata meča, da bi posle samo tri minuta Olimpijakos preuzeo inicijativu.

4.minut - Videli smu prvu veću priliku na meču. Podens je pobegao Dodu, ušao u sredinu i šutirao, ali je sjajno intervenisao golman Fiorentine i loptu skrenuo u korner.

1.minut - Počeo je meč!

20:30h

Došao je i taj dan, dan kada ćemo dobiti šampiona Lige konferencije. 

Olimpijakos i Fiorentina ukrstiće koplja na stadionu AEK-a u Atini ''OPAP''. 

Taj duel biće na programu od 21 čas. 

Poznati su sastavi timova za večerašnji meč. 

Fiorentina nema lepo iskustvo kada je u pitanju finale Lige konferencije, pošto je prošle godine u borbi za trofej u 90. minutu poražena od Vest Hema. 

Sada će ''ljubičasti'' imati priliku da se iskupe, za tako nešto neće imati nimalo lak zadatak, jer preko puta imaju vrlo nezgodnog suparnika, koji će pre svega ofanzivno predstavljati najveću pretnju po gol Fiorentine. 

Svoj poslednjii trofej u vitrini Italijani imaju iz davne 2001. godine kada su osvojili Kup Italije. 

Olimpijakos će igrati u svom gradu, i verovatno, pred većim brojem svojih navijača. 

Glavni arbitar susreta na stadionu AEK-a biće Portugalac Artur Soareš Dijaš.

Bonus video:

01:23

UEFA DOBILA OZBILJNU KONKURENCIJU! Stručnjak o narušavanju suštine: Klubovi sa tradicijom neće moći da igraju vrhunski fudbal!

(Espreso/Iva Krga)

Izmena: 20:35h

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.