AFERA ZA AFEROM: Radonjić nije jedini!
Radonjić i Piksi, Foto: Starsport©

haos

AFERA ZA AFEROM: Radonjić nije jedini!

Kad selektor "zarati" sa igračima

Objavljeno: 10:17h

Srpski fudbaler Nemanja Radonjić doneo je odluku da neće igrati za reprezentaciju dok je selektor Dragan Stojković Piksi.

To je najmanje do 2026. godine, a mnogi se pitaju da li je došlo do sukoba između dvojice Nišlija.

- Tačno je, to je moja odluka - rekao je Radonjić za "Telegraf" ne obrazlažući dalje situaciju.

Ovakva dešavanja nisu strana za našu reprezentaciju, pošto je sa Piksijem navodno nesuglasice imao i Matija Nastasić koji je takođe iz nepoznatih razloga odlučio da neće obući nacionalni dres.

Matija Nastasić
Matija Nastasićfoto: fss.rs

Prethodno smo bili svedoci razdora u mandatu Mladena Krstajića, a "puč" su predvodili Luka Milivojević, Mijat Gaćinović i Matija Nastasić.

Ipak, druga dvojica nisu zauvek rekli zbogom, pošto su vratili nakon smene crnogorskog stručnjaka.

Slavoljub Muslin nije pozvao Sergeja Milinkovića Savića tokom kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine, što je poprilično iznenadilo srpsku javnost u tom momentu.

- Kod mene tri stavke odlučuju da li će igrač biti u reprezentaciji: fudbalski kvaliteti, uklapanje u tim u igračkom smislu i uklapanje u kolektiv kao osobe. Kad bude ispunjavao sve tri, zvaću ga - rekao je tada Muslin.

Slavoljub Muslin
Slavoljub Muslinfoto: Dado Đilas

Sadašnji kapiten Srbije Dušan Tadić je imao problem sa Radovanom Ćurčićem koji ga nije pozvao za kvalifikacione mečeve za EURO 2016.

On je tada istakao da ga je posebno zabolelo što je iz medija saznao da nije na spisku, zbog čega je odlučio da neće više igrati za nacionalni tim dok je Radovan Ćurčić selektor.

Siniša Mihajlović je iz tima izbacio Adema Ljajića jer nije želeo da peva himnu Srbije, a imao je i okršaj sa još dvojicom reprezentativaca.

Branislav Ivanović i Aleksandar Kolarov su se prvi našli na tapetu nakon poraza od Belgije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2014. godine i ovo je bio jedan od većih skandala jer su bile u pitanju zvezde reprezentacije.

Bonus video:

00:30

Piksi na Puškaš Areni

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.