LIGA BUDUĆIH ŠAMPIONA: Radnički 1923 ispred svih, veliki uspeh Imperiala
Foto: Imperijal

Neki novi klinci

LIGA BUDUĆIH ŠAMPIONA: Radnički 1923 ispred svih, veliki uspeh Imperiala

Het trik umalo do het trika

Objavljeno: 11:20h

Minulog vikenda na Zlatiboru završeno je republičko finale Lige budućih šampiona za sezonu 2023/2024, gde se još jednom pokazalo da Srbija ne mora da brine za budućnost i da naslednici Vlahovića, Mitrovića, Tadića već kucaju na reprezentativna vrata.

Na tradicionalnom turniru, koji se već godinama odigrava na stadionu Švajcarije, viđen je odličan fudbal koji su pokazali dečaci i devojčice generacije 2011, 2012, 2013, 2014, 2015 i 2016, dok su na tribinama roditelji napravili pravu karnevalsku atmosferu, koje nije omela ni kiša, a ni grad tokom borbe za medalje u nedelju popodne drugog dana takmičenja.

Prethodno su svi prošli prvi filter, gde se u 11 gradova takmičilo 800 ekipa, odnosno čak 8.800 devojčica i dečaka, kako bi se domogli Zlatibora i odmerili snage sa najboljima. A na glavnom i pomoćnim terenima Švajcarije, gde je u istom trenutku moglo da se igra čak 11 utakmica, blistali su klinci iz Radničkog 1923. Kragujevčani su se popeli na najviše postolje u generaciji 2011 i 2013, pošto su slavili protiv Sombora (2:0), odnosno Radničkog SM (1:0), dok je 2012 godište moralo da se zadovolji drugim mestom i srebrom posle duela sa Bambijem iz Zrenjanina (0:1).

Crvena zvezda je bila neprikosnovena u generaciji 2014, pošto je u finalu bacila na kolena odlične Zmajeve (3:0), dok je Het trik umalo došao do het trika jer su bili najbolji u generaciji 2016, pobedili su Inđiju (5:1), a treće mesto i bronzu osvojili su dečaci 2013 godište.

Imperial je napravio veliki uspeh na Zlatiboru, osvojili su zlato u generaciji 2015 pobedom protiv Mladosti iz Lučana (2:0), četvrto mesto u generaciji 2014, a najmlađe 2016 zaustavio je rulet sa penala da uđu u borbu za neko od sjajno odličje. Ako se uzme u obzir da Imperialci postoje tek nekoliko godina, da je u pitanju školica fudbala, a ne klub, kao i da njihove boje brane “dečaci iz dve ulice”, onda ovi njihovi plasmani dobijaju još više na značaju.

Sve pohvale idu na račun organizatora Lige budućih šampiona, koji su se još jednom potrudili da izmame radost i osmehe na licima dece, kao i roditelja, naravno bilo je i suza, a evidentno je da ovaj završni turnir iz godine u godine raste i sada je već postao prestižno takmičenje.

Velika zahvalnost ide Sportskom savezu Srbije koji je glavni pokrovitelj finala gotovo punu deceniju i bez kog ovo ne bi bilo moguće. Na dodeli pehara i medalja prisutni su bili Ivica Iliev, Davor Štefanek, Goran Marinković, koji su svojim prisustvom dodatno dali na značaju celokupnom takmičenju.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.