TITULA NIJE REGULARNA? Albert Nađ ''OPLEO'' po Zvezdi!
Albert Nađ, Foto: Starsport©

bez dlake na jeziku

TITULA NIJE REGULARNA? Albert Nađ ''OPLEO'' po Zvezdi!

Iskren je bio šef crno-belih

Objavljeno:

Crvena zvezda je za Partizan ostala neosvojiva tvrđava kada je u pitanju titula u Superligi Srbije.

Crno-beli su završili kao drugoplasirani, pa će se naći u kvalifikacijama za Ligu šampiona naredne sezone.

Trener Partizana Albert Nađ, prokomentarisao je sezonu Parnog valjka.

- Mirna mi je savest. Uspeli smo da ostvarimo cilj koji smo imali sa početka plej-ofa, a to je zadržavanje druge pozicije. Mnogo je bilo teško, mislim da smo svesni svi da je Partizan od početka sezone mnogo patio. Ostvarivali smo neke rezultate, a nismo bili na nivou igara, mnogo smo utakmica pobeđivali u poslednjim sekundama. Naš najbolji igrač ove sezone je Aca Jovanović koji nas je spasao nebrojeno puta, pa i u utakmici u kojoj smo i obezbedili drugo mesto protiv Čukaričkog.

Albert Nađ
Albert Nađ foto: Starsport©

Ne krije sreću što se našao na klupi Partizana, ali sada u ulozi glavnog trenera.

- Ovaj klub je moj život i gajim bezuslovnu ljubav. Čitav život sam dokazivao šta mi znači Partizan. Nisam ni u jednom momentu posumnjao da sam pogrešio, jer sam uvek bio čovek koji je spreman na izazove i išao sam težim putem.

Nije puno vremena prošlo otkako je šef stručnog štaba, ali je mogao da uvidi šta je bilo dobro tokom sezone, a šta ne.

- Najponosniji sam na uspeh. Ako pogledamo, rezultatski smo bolji nego prošle sezone. Prošlu godinu smo završili na četvrtom mestu, ove sezone smo bili drugi. Ne mogu da budem zadovoljan sezonom kako se sve odvijalo, jer nismo smeli da dođemo u strepnju da nam drugo mesto bude uzdrmano. Mislim da smo se uspavali posle nerešenog rezultata na „Marakani“. I taj derbi smo bili lošiji od Zvezde, a posle toga je krenuo sunovrat. Ipak, ponosan sam na igrače što su sve ovo uspeli da izguraju.

Partizan je imao solidnu prednost tokom prvog dela sezone u odnosu na najvećeg rivala, međutim, ona se potpuno istopila u drugom delu i na kraju su crno-beli završili u debelom minusu u odnosu na Crvenu zvezdu:

Albert Nađ
Albert Nađ foto: Starsport©

- Nismo dobro iskoristili Zvezdinu jesen. Imali smo sedam bodova prednosti u jednom trenutku, pa smo polusezonu završili na dva boda prednosti. Mislim da smo trebali da imamo i više od plus sedam, jer smo znali da sledi Zvezdino proleće i znamo svi kako to funkcioniše. Posle toga je usledio ogroman pritisak, serija loših rezultata.

Posle ovakvog niza Zvezdinih titula, postavlja se pitanje da li će Partizanu biti teže da uđe u Ligu šampiona, ili da osvoji srpsko prvenstvo:

- Ne znam da li će biti teže prvo, ili drugo. Bol je veliki jer nemamo trofeje već pet godina. Bilo ko da sedi na ovoj klupi bi želeo da prekine taj niz. Bili smo i u sezoni kada je Sale Stanojević bio blizu, bili smo možda i ove sezone.

Za ovakvu situaciju, Nađ kao odgovorne vidi sve velike igrače Partizana, kao i sve koji su u proteklom periodu od sedam godina radili u Partizanu:

- Rekao bih da ne postoje legende Partizana, koliko god se neko naljutio. Postojimo samo mi koji smo bili deo istorije Partizana i verujem da smo svi mi snosimo odgovornost za ovo što nam se dešava prethodnih sedam godina, direktno, ili indirektno.

Bonus video:

03:34

Natho LJUT posle derbija: Ovo nije fudbal, neko mora da kaže istinu!

(Espreso/Iva Krga)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.