NOVI UDARAC ZA PIKSIJA: "Bilo bi najbolje da podnese ostavku"
Dragan Stojković Piksi, Foto: Marko Metlas / imago sportfotodienst / Profimedia

DA LI se slažete?

NOVI UDARAC ZA PIKSIJA: "Bilo bi najbolje da podnese ostavku"

Selektor trpi veliki pritisak javnosti

Objavljeno:

Mirko Poledica, bivši fudbaler i predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera Nezavisnost, analizirao je igru reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu i i istakao kako bi najbolje bilo da Dragan Stojković Piksi podnese ostavku.

On je u intervjuu za "NIN" izrazio čuđenje zbog odluke selektora "orlova" da prvi meč na prvenstvu počne bez kapitena Dušana Tadića.

- Ono što meni nije bilo jasno je zašto je selektor Stojković ostavio Tadića na klupi. On je naš najkreativniji igrač, kada pogledate statistički verovatno i najbolji fudbaler koji je obukao nacionalni dres. To nije smeo da uradi, jer on nije samo naš najkreativniji igrač već i stub reprezentacije. Videlo se da je taj potez uveo pometnju među same igrače, videlo se još na početku utakmice da su zbunjeni. Na kraju nam ništa nije značilo dobrih 60 minuta kada smo izgubili tu utakmicu - rekao je Poledica.

Da li je uopšte bilo ikakvog plana, zapitao se.

Mirko Poledica
Mirko Poledicafoto: Starsport©

- Igrači su delovali kao da ne razumeju plan, ako ga je uopšte i bilo. To je pored selektora takođe i krivica stručnog štaba. Ne sačinjavaju samo igrači koji igraju na terenu tim, već i selektor i ceo stručni štab. Znate ja pratim Piksijevu trenersku karijeru jako dugo, i deluje mi da je najbolje rezultate beležio dok su mu asistenti bili Boško Đurovski i Žarko Đurović - tvrdi Poledica.

Utakmica protiv Slovenije je otkrila pravo stanje stvari.

- Ja sam najviše iznenađen igrom Slovenije na ovom prvenstvu. Iako Šeško, koji je inače fantastičan igrač, nije postigao gol protiv nas, ostali igrači su pokazali koliko su kompaktni. Kek je fenomenalan trener, što je i pokazao tako što je odveo Sloveniju u eliminacionu fazu. Ja iskreno verujem da su oni po kvalitetu slabiji od nas - rekao je Poledica.

Prema mišljenju Poledice, pokušaj da se utakmica protiv Danske umrtvi od početka je neshvatljiv potez.

- Ja bih uvek radije da mi napadamo rezultat, a ne da čekamo 80. minut da krenemo sa napadima. Pazite mi smo stvorili samo jednu šansu i to u 92. minutu. A opet, da je Milinković-Savić bio precizan sada bismo pričali drugu priču. Kako je ovo veliki rezultat i kako je Piksi jedan genije - kaže on.

Dragan Stojković Piksi
Dragan Stojković Piksifoto: Starsport©

Poledica smatra da je najveća odgovornost za ovaj rezultat na Evropskom šampionatu isključivo na selektoru Stojkoviću, kao i da igračima ništa ne zamera.

- Bilo bi najbolje kada bi Dragan Stojković već sutra podneo ostavku. To je potpuno normalno, on je tu već nekoliko godina. Imao je dobre rezultate ali od one pobede nad Portugalijom srpska fudbalska reprezentacija u najboljem slučaju ide pravolinijskim smerom. Već dugo godina Fudbalski savez pokazuje da nema plan kretanja. Za uspeh u sledećim ciklusima bi bilo najbolje da krenemo sa novim trenerom, čeka nas teška grupa u Ligi nacija sa Španijom, Norveškom i Danskom - zaključuje Poledica.

(Espreso sport/NIN/Prenela J.B)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.