"NE POTCENJUJEMO, ALI VERUJEMO DA MOŽEMO DA IGRAMO SA DANSKOM!" Piksi poslao važnu poruku naciji pred meč odluke
Konferencija za medije Dragana Stojkovića Piksija, Foto: Nemanja Nikolić

KONFERENCIJA ZA MEDIJE

"NE POTCENJUJEMO, ALI VERUJEMO DA MOŽEMO DA IGRAMO SA DANSKOM!" Piksi poslao važnu poruku naciji pred meč odluke

Objavljeno: 17:46h
Veljko Petrović
Završeno
17:41h

Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalske reprezentacije Srbije održao je konferenciju za medije pred meč odluke na Evropskom prvenstvu.

"Orlovi" i Danska se sastaju u utorak od 21.00 u Minhenu, a strateg našeg nacionalnog tima najavio je promene u timu.

Standings provided by Sofascore

- Biće promena, ali šta znači da li će biti jedna, dve ili tri. Utakmica se igra 90 minuta, a ne 45. Treba zato biti pametan pri izboru starten posdtave, ali i igrača na klupi jer je klupa u današnjem fudbalu važnija nego oni koji istrče kao starteri. Biće promena. Plan igre postoji, ali zavisi od situacije kako ćemo dalje reagovati - rekao je Stojković između ostalog.

Bonus video:

00:38

Danci i Srbi uvereni u pobede njihovih reprezentacija

(Espreso/Veljko Petrović)

17:40h

Za kraj, komplimenti selektora Stojkovića o danskom fudbalu i selektoru Kasperu Hjulmandu.

Danska ima sjajnu akademiju i uvek je u vrhu fudbala. Imam poštovanje prema danskom fudbalu i prema selektoru Danske. Fizički će biti izazov da budemo na istom nivou kao Danska, ali ne bih govorio samo o fizičkoj pripremi igrača, jer rival ima odlične igrače. Imali smo gust raspored, ali i dan odmora posle Slovenije te se nadam da su moji igrači spremni - zaključio je Stojković.

17:35h

Problemi o kolabiranju i Rasmusu Hojlundu koji nije dao gol na šest vezanih utakmica.

- Sada je sve kako treba, bilo je teško vreme. Bilo mi je loše posle utamice. Sve će biti okej za sutra - istakao je Pavlović o kolabiranju.

Hojlund?

Nisam znao za to. On može da bude veoma opasan, moramo fizički da igramo protiv njega sjajnu utakmicu, on je sjajan napadač.

17:33h

Danska opasnija sa ili bez Eriksena kao starter?

- Eriksen je obeležio fudbalsku eru, njegova karijera je fenomenalna. Meni je posebno drago da se vratio među nas, da je živ, da može da igra. Više bih ga voleo na klupi. Inteligentan i opasan igrač, zna sa loptom sve, šut koji može biti nezgodan za svakog golmana na svetu. Igrači naši imaju sve informacija po pitanju tima Danske. Držati ga od opasne zone šuta biće jedan od zadataka našeg veznog reda. Moramo da budemo ozbiljni kada je reč o njemu, to je igrač svetske klase.

17:31h

Koja je Vaša poslednja poruka naciji koja očekuje plasman u osminu finala?

- Kada se sve završi, biće dosta polemika. Ja ne volim kada neko stalno negativno gleda. Ne može niko da ospori da igrači reprezentacije Srbije trče, da se bore i da ulažu maksimum da dođu do rezultata. Kvalitet na EP je na velikom nivou, sutra je najvažnija utakmica u grupi jer nam određuje dalju sudbinu i plasman. Mi imamo samo jednu pobedu protiv Norveške, a ne 50, treba biti realan, ne treba preterivati u nekim stvarima. Danska ne sme, niti mi potcenjujemo, ali mi verujemo ako smo već ovde, da možemo da igramo sa njima.

17:28h

Šta je u crvenoj fascikli?

- Nalazi se tim koji će igrati, to je jedna čista ideja. Biće promena, ali da vam kažem koliko će biti, šta vam to znači, ništa. Utakmica se igra 90, a ne 45 minuta. Treba početi ko će početi, a ko će biti na klupi i šta mi možemo da uradimo da utakmicu dovedemo u tok koji želimo, zavisi od rezultata. Treba biti dovoljno pametan da povučete poteze po pitanju startera ili klupe jer je klupa mnogo važnija od ovih što istrče i igraju. To se pokazalo milion puta do sada. Nekih promena će biti sigurno. Plan igre i Srbije kako treba da igleda na terenu postoji, a u zavisnosti od situacije A kako ćemo reagovati i situacije B.

17:27h

Mlak početak u prve dve utakmice?

- Taj problem želimo da popravimo. Puno vremena provodimo u razgovoru na terenu i za vreme sastanka. To nije slučaj samo ovde, već i u Švedskoj i Austriji. Trudićemo se da sutra uveče te stvari popravimo maksimalno što možemo. Moguće je taj strahoviti pritisak protivnika i da psihološka priprema bude bolje. Nadam se da će ova treća utakmica biti u istom ritmu i da će ova utakmica biti ta da se mi radujemo više.

17:26h

Šta su Pavloviću rekli Danci?

- Danci sa kojima se poznajem su kroz razgovor istakli da imamo kvalitet da ih pobedimo.

17:23h

Koga biste voleli da bude heroj?

- Od prvog dana gledam igrače kao tim ,od prvog dana, od pre tri i po godine. Tim pobeđuje i gubi, nije fer govoriti o pojedincima. Delujemo dosta organizovano, delujemo timski i svaki igrač daje svoj doprinos timu i to je za mene jako bitna stavka. Nema samoisticanja, već smo fokurisani da segment da je tim uvek bio i biće najvažniji. Mi smo od 28. maja zajedno, to je već 25 dana možda, tako nešto. Čudi me ponekad da se igrači ne potuku kada su zajedno na jednom mestu, to se dešava. Moji igrači su fini, na i van terena nemam zamerku za njihovo ponašanje. Ne damo da nam bilo ko uništi atmosferu.

17:22h

Tri poraza od Danske?

- Ovo je najbitnija utakmica. Uvek mi je jako drago što ćemo sutra zaigrati u devet sati uveče, to su najbolji uslovi. Danska je jako dobro organizovana ekipa. Utamica će se igrati licem u licem. Ja se nadam da ćemo mi promeniti istoriju tih naših utakmica posle ta tri poraza. Da pronađemo način da pronađemo loptu do protivničke mreže.

17:20h

Prišli ste Samardžiću?

- Raspoloženi smo, zašto ne bi bili. Sutra je veliki praznik fudbala, velika utakmica. Lazara sam pitao da li može da igra sutra, kroz šalu, ništa više. Da li je spreman, u tom kontekstu. Rekao je da nije spreman, jedva čeka da poleti - istakao je Stojković.

17:19h

Selektore, do sada ste najavljivali da ćete igrati sa dva napadača. Da li je vreme za korigovanje?

- Sutra ćete videti u kakvoj formaciji ćemo izaći na teren. Izaći ćemo sigurno najpametnije što možemo - rekao je Stojković.

- Nisam imao prilike da razgovoram sa Novakom. Znači nam podrška, najbolji je teniser svih vremena - istakao je Pavlović.

16:49h

Fudbalska reprezentacija Srbije igra protiv Danske u utorak od 21.00 u trećem kolu C grupe Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Standings provided by Sofascore

Kasper Hjulamd, selektor Skandinavaca se već obratio medijima, a konferencija Dragana Stojkovića Piksija kreće u 17.15.

Zajedno sa njim, predstavnicima "sedme sile" obratiće se i štoper Strahinja Pavlović, jedan od najbolji igrača našeg tima na EURO-u.

Strahinja Pavlović (levo) na utakmici Srbije i Engleske
Strahinja Pavlović (levo) na utakmici Srbije i Engleskefoto: Starsport©

Strateg "orlova" pred meč u Minhenu doneo je veliku odluku oko sastava, a jedan potez oko te promene ga je odao.

Bonus video:

00:38

Danci i Srbi uvereni u pobede njihovih reprezentacija

(Espreso/Veljko Petrović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.