ŽESTOKA PALJBA PO ORLOVIMA: Srbi igraju kao KUKAVICE, pogledajte Hrvate!
Fudbaleri Srbije, Foto: EPA/Christopher Neundorf

reči koje će uzburkati srbiju

ŽESTOKA PALJBA PO ORLOVIMA: Srbi igraju kao KUKAVICE, pogledajte Hrvate!

Rus kritikovao srpske fudbalere

Objavljeno: 21:58h

Ruski trener Andrej Černišov govorio je o problemu koji imaju reprezentativci Srbije na velikim takmičenjima.

Nekadašnji strateg subotičkog i moskovskog Spartaka je uporedio "orlove" sa reprezentativcima Hrvatske.

- Dugo sam se pitao šta se dešava sa Srbima na završnim turnirima svetskih i evropskih prvenstava. Pitao sam ih zašto Hrvatska može da prođe grupu, pa čak i koji korak dalje, ali Srbija ima problema. Hrvatski igrači igraju u vodećim evropskim klubovima, ali i Srbi... Dobio sam odgovor da je to zbog njihovog mentaliteta - mogu da pobede bilo koju ekipu u kvalifikacijama, ali na turniru se opuste. Njima je glavno da napadnu, pa šta bude. Nema discipline i staloženosti. Ovo se ponavlja iz turnira u turnir. Od Srba uvek očekujemo više nego što oni pokazuju - istakao je ruski trener za ruski "Čempionat" i dodao:

Andrej Černišov
Andrej Černišovfoto: Starsport©

- Sada je tu odlična ekipa, dobra generacija. Mnogo je fudbalera koji su osvojili juniorsko Svetsko prvenstvo. Prvi meč protiv Engleske odigrali su veoma kukavički, jednostavno su prepustili inicijativu u prvom poluvremenu. U drugom su dodali gas, ali je bilo kasno. Protiv Slovenije je Srbija morala da pokaže karakter, ali Srbija je podložna spoljnim faktorima - reagovali su na situaciju. Ukoliko ih uvredite, prestaju da se koncentrišu na ono što je suština, na glavnu stvar - rekao je Rus.

Podsetimo, Černišov je od oktobra 2015. do maja 2017. godine predvodio Spartak iz Subotice, dok je tokom 2023. bio na klupi Radničkog.

Bonus video:

02:39

Piksi o podršci navijača u Nemačkoj

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.