MATJAŽ KEK ODGOVORIO PIKSIJU: Poslednje što bih sebi dozvolio kao selektor...
Matjaž Kek, Foto: STUDIO FOTOGRAFICO BUZZI SRL / imago sportfotodienst / Profimedia

bez ustručavanja

MATJAŽ KEK ODGOVORIO PIKSIJU: Poslednje što bih sebi dozvolio kao selektor...

Selektoru Slovenije se nije dopalo jedno pitanje

Objavljeno: 20:45h

Fudbaleri Srbije i Slovenije odmeriće snage u četvrtak od 15 časova u okviru grupe C Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Na konferenciji za medije pred meč sa "orlovima" govorio je selektor "zmajeva" Matjaž Kek.

On je sa dosta respekta prema rivalu najavio utakmicu.

- Znam da 11 fudbalera koje budem odabrao neće biti dovoljno. Potrebna nam je klupa, zbog agresivnosti i visokog tempa kakav se očekuje, a probaćemo da ga zadržimo svih 90 minuta - rekao je Kek.

Ovo će biti više od fudbala...

- Razumem veliki rivalitet, jasno mi je šta znače bodovi obema ekipama, ali sam siguran u sjajnu atmosferu. Morala bi da bude takva, iako nije uvek slučaj. Ipak dolazimo sa prostora bivše Jugoslavije, što pojačava rivalitet, međutim, važno je da napomenem da je Srbija odličan protivnik i da ćemo imati težak posao. Bitno je da poštujemo protivnika, ali i sebe.

Matjaž Kek
Matjaž Kekfoto: Jure Makovec / AFP / Profimedia

Smatra da je Srbija favorit.

- Živimo u vremenu kad je teško bilo šta sakriti. Sve vreme smo pod reflektorima, svaki detalj je dostupan i može da se sazna. Videlo smo Srbiju protiv Engleske i deluje da je zaslužila više. Biće sigurno dobra utakmica, a slaviće onaj ko bude hrabriji i uvereniji. Probaćemo da to uradimo na naš način, znamo u čemu smo dobri, isto kao što smo upoznati sa kvalitetima srpskog tima. Na kraju krajeva, pogledajte FIFA plasman, to govori samo za sebe. Slovenija nije, niti je bila favorit ove grupe.

Upitan je za nesuglasice u taboru "orlova".

- Vi mene, očigledno, ne poznajete dovoljno dobro. Nikad ne komentarišem probleme ili odustvo istih u drugom timu. Posebno ne u srpskoj reprezenzatciji. Poslednje što bih sebi dozvolio sa pozicije selektora jeste da se time bavim.

Dragan Stojković Piksi je prethodno imao zanimljivu izjavu: "Da li se to vama sviđalo ili ne, mi smo rešeni da vas pobedimo".

Slovenija - Danska
Slovenija - Danskafoto: Sports Press Photo / ddp USA / Profimedia

- Nije to preambiciozno. Selektori takve stvari moraju i da kažu. Mi Piksija stvarno poštujemo, ali isto razmišljamo. Svesni smo snage srpskog tima, ali želimo da pokažemo da smo zasluženo u Nemačkoj. Nadam se da će moja ekipa rasti iz minuta u minut - rekao je Kek.

Mnogi smatraju da je upravo selektor glavna karika Slovenaca.

- Najmanje je važan Kek. Daleko su bitniji igrači, od prvog Oblaka, do poslednjeg Zeljkovića. Poštujemo jedni druge. Ako pogledate naš učinak u minulih 25 mečeva videćete da smo čak i u teškim trenucima bili dobri i zato sam ponosan na ekipu i stručni štab. Privilegovan sam što vodim ovu reprezentaciju - dodao je Kek.

Bonus video:

00:20

Piksi se pojavio četiri minuta posle početka treninga

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.