MILENKOVIĆ JASAN PRED SLOVENIJU: Biće teže nego protiv Engleza!
Nikola Milenković, Foto: dts Nachrichtenagentur / imago sportfotodienst / Profimedia

euro 2024 augsburg

MILENKOVIĆ JASAN PRED SLOVENIJU: Biće teže nego protiv Engleza!

Sjajni defanzivac se pojavio pred medijima

Objavljeno:

Fudbaleri Srbije u četvrtak od 15:00 igraju meč u okviru 2. kola grupe C na EURO 2024.

Rival će biti reprezentacija Slovenije.

Pred duel sa "Zmajčekima" na konferenciji za medije govorio je štoper "Orlova" Nikola Milenković.

On je protiv Engleske odradio sjajan posao u čuvanju najboljeg svetskog napadača Harija Kejna.

Hari Kejn na meču protiv Srbije
Hari Kejn na meču protiv Srbijefoto: Sergio Ruiz / PRESSINPHOTO / imago sportfotodienst / Profimedia

- Bio je izazov igrati protiv Kejna, postigao je više od 50 golova, ali ne bih o individualnim stvarima. Odigrali smo timski, drago mi je što je odbrana bila dobra. Dobro smo se vraćali u presing i pokazali smo hrabrost, požrtvovanje, ambiciju i na dostojan način smo predstavljali našu zemlju. Treba da se maksimalno fokusiramo na utakmicu sa Slovenijom jer je ključna. Što više pričamo o Engleskoj, to uskraćujemo vreme za utakmicu sa Slovenijom koja je bitnija. Mislima smo u meču sa Slovenijom i pripremamo se na najbolji način - rekao je Bleki, a potom je govorio o predstojećem duelu sa Benjaminom Šeškom:

- Što se tiče Šeška, Slovenija ima sjajne pojedince, a ako budemo igrali kao tim sa mnogo požrtvovanja i trčanja, mnogo koncentracije, daćemo sve od sebe da zaustavimo bilo kojeg napadača.

Štoper Fiorentine smatra da će utakmica sa Slovenijom biti teža nego ona sa Engleskom.

- Oni su jako dobra ekipa, dugo igraju zajedno, kompaktni su i moje mišljenje je da će utakmica protiv Slovenije biti još teža nego protiv Engleske. Oni su bili favoriti i bilo je lakše, a sada će biti drugačije jer je naš imperativ pobede i neće biti lako. Moramo se spremati na najbolji mogući način i da iskoristimo što bolje naše vrline. Imamo iskustvo iz Rusije, Katara i moramo to da iskoristimo u narednom meču.

Srbija ima ogromnu podršku navijača.

Navijači Srbije u Nemačkoj
Navijači Srbije u Nemačkojfoto: IMAGO / imago sportfotodienst / Profimedia

- Sigurno da podrška navijača nama mnogo znači, igranje za reprezentaciju je velika čast i želeo bih da se zahvalim na izvanrednoj podršci protiv Engleske, kao i svima koji su bili kraj malih ekrana. To nam je dalo snagu. Što se tiče termina meča, nema tu razlike, pripremamo se isto, možda se više spava.

Smatra da mu je uspeh Fiorentine u Evropi podigao samopouzdanje.

- Sigurno da mi je finale Lig konferencija podiglo samopouzdanje, treba da verujemo u sebe. Bili smo ljuti zbog rezultata i na krilima dobre igre protiv Engleske treba da nastavimo i to će biti jedna od ključnih utakmica u borbi za prolazak grupe.

Dobio je i pitanje da li se Engleska svesno povukla ili tu zasluge ima i Srbija.

- Mislim da je bila i naša zasluga, odigrali smo izvanredno drugo poluvreme i Slovenija će biti totalno drugačija utakmica i kao što sam rekao, poučeni iskustvom iz Katara, moramo da budemo spremni za Sloveniju.

Otrio je i kako naši fudbaleri provode slobodno vreme u kampu u Augsburgu.

Fudbaleri Srbije posle meča sa Engleskom
Fudbaleri Srbije posle meča sa Engleskomfoto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

- Imamo gejming rum, nas nekoliko igra čoveče ne ljuti se, stalno su tu neki novi izazovi. slobodno vreme koristimo i u teretani. Popunjeno je vreme i zanimljivo je. A, drugo pitanje. Morate njih da pitate. Atmosfera je sjajna što smo i pokazali. Momci su sve to pokazali protiv Engleske. Ginulo se za naš dres i grb. Sjajna je atmosfera, ponavljam - rekao je Milenković.

Pre dve godine Srbija je igrala protiv Slovenije u Ligi nacija.

- Sigurno da smo analizirali tu utakmicu. Odigrali smo tada jedno od naših najboljih poluvremena, a u drugom smo pali. Izvukli smo pouke pa će ovo biti drugačija i teža utakmica. Ovo je turnirsko takmičenje i nema mesta popravnom. Psihološki aspekt će biti veoma bitan pa ćemo videti kako bude kako uđemo na taktičko-tehničkom planu.

Mogu li štoperi Srbije da stignu do gola u narednom meču.

- Ima podatak zanimljiv da smo najviša reprezentacija na ovom prvenstvu i taj podatak sigurno treba da koristimo na najbolji mogući način. Vežbamo i radimo na treningu sve sa tog aspekta, ali gol postići nije lako. Treba maksimalno koristiti prednosti i to je upravo to. Prekide, kornere... Sve treba da koristimo maksimalno.

Slovenija i Danska remizirali su rezultatom 1:1 u okviru 1. kola grupe C.

- Mislim da rezultat te utakmice nama ne menja ništa i moramo da budemo skoncentrisani na nas i verovati u naš potencijal i da budemo ambiciozni i da verujemo u sebe i da damo sve od sebe na jednoj od dve najbitnije utakmice u grupi i da ih odigramo na najbolji mogući način - zaključio je bivši fudbaler Partizana.

Bonus video:

02:37

Espreso anketa: Evropsko prvenstvo u fudbalu

(Espreso/Andrej Kosić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.