SRBIJA JE DOŽIVELA NAJVEĆI KOŠMAR 16. JUNA U GELZENKIRHENU! I Englezima je u gorkom sećanju (VIDEO)
Detalj sa utakmice Argentine i Srbije i Crne Gore, Foto: Starsport©

BILO, NE PONOVILO SE!

SRBIJA JE DOŽIVELA NAJVEĆI KOŠMAR 16. JUNA U GELZENKIRHENU! I Englezima je u gorkom sećanju (VIDEO)

Pakleni dan na stadionu iznad rudnika

Objavljeno: 19:50h
Veljko Petrović

Fudbalska reprezentacija Srbije igra protiv Engleske 16. juna od 21.00 u prvom kolu C grupe Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Domaćin stadion je Feltins arena, dom fudbalera Šalkea u Gelzenkirhenu koji je uklet i za Ostrvljane i za "orlove."

Englezima je u gorkom sećanju ostao 1. jul 2006. godine kada su u četvrtfinalu Svetskog prvenstva 2006. godine poraženi od Portugala posle penala sa 1:3.

Tadašnji selektor Sven Goran Erikson u sastavu je imao kapitena Bekama, Runija, Lamparda, Džerarda, Terija, Ferdinanda, Ovena, Gerija Nevila, Kola...

"Arena Auf Šalke" kako će se zvati na EURO i kako se zvala na Mundijalu (UEFA I FIFA ne priznaju sponzorska imena) bila je kobna i za našu zemlju.

Odnosno za Srbiju i Crnu Goru koja je u drugom kolu C grupe istog prvenstva sveta poražena od Argentine sa 6:0 (najubedljivi u istoriji) i to 16. juna!

Detalj sa utakmice Argentine i Srbije i Crne Gore
Detalj sa utakmice Argentine i Srbije i Crne Gorefoto: Starsport©

"Gaučosi" su slavili golovima Maksija Rodrigeza (dva), Estebana Kambijasa, Ernana Krespa, Karlosa Teveza i Lionela Mesija.

Leo se tada upisao u strelce sa 19 godina i bio najmlađi strelac na turniru i postao najmlađi reprezentativac u istoriji te zemlje na Mundijalima.

Momci tadašnjeg selektora Ilije Petkovića su ostali i sa igračem manje jer je u 65. minutu direktan crveni karton pri rezultatu 3:0 dobio Mateja Kežman.

Nadamo se da će izabranici Dragana Stojkovića Piksija po dobrom pamtiti Feltins arenu vrednu 191.000.000 evra ispod koje je na 800 metara rudnik.

Bonus video:

04:21

Strahinja Pavlović pred meč sa Englezima

(Espreso/Veljko Petrović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.