Skoro niko u Srbiji ne zna šta je završila Jelena Đoković: Novakova žena govori četiri jezika, a od škole škole...
Foto: Nemanja Nikolić

POGLEDAJTE

Skoro niko u Srbiji ne zna šta je završila Jelena Đoković: Novakova žena govori četiri jezika, a od škole škole...

Jelena Đoković je svoje školovanje nastavila u inostranstvu, a malo ko zna šta je završila

Objavljeno:

Najbolji teniser svih vremena, Novak Đoković, svoju suprugu Jelenu upoznao je u Sportskoj gimnaziji, a njegova lepša polovina u tom periodu aktivno se bavila atletikom.

Jelena Đoković je svoje školovanje nastavila u inostranstvu, a malo ko zna šta je završila.

Uspela je da upiše fakultet Bocconi u Italiji, u Milanu, pa je dogurala i do doktorata u menadžmentu. 2011. godine odbranila je doktorat na smeru „Luxury Management and Services“ Internacionalnog univerziteta u Monaku. Zahvaljujući svim ovim diplomama, Jelena danas besprekorno upravlja Fondacijom koju je osnovala sa suprugom.

Jednom prilikom, Jelena je otkrila koliko stranih jezika govori, kao i koliko knjiga pročita na godišnjem nivou

- Pričam srpski, engleski, francuski i italijanski. Čitam 50 knjiga godišnje, ne uživam u audio knjigama, volim da čitam, volim stranice.. Moram da priznam da mnogo više čitam na engleskom jeziku. Veliki sam fan Harija Potera. Nadam se da ću u budućnosti imati prilike da naučim još jezika, to je uvek korisna stvar - rekla je tada.

"Mama se lavovski borila da nam omogući obrazovanje"

Podsetimo, Jelena je jednom prilikom otkrila da je njena porodica bankrotirala, nakon čega se majka borila da svojoj deci pruži kvalitetan život.

- Verujem da žene mnoge osobine steknu gledajući svoje roditelje, ponajviše majke. Moja majka je mene i sestru rano rodila, podizala nas je i sve vreme radila. Ništa joj nije bilo teško, lavovski se borila da nam omogući kvalitetan život i obrazovanje, u vrlo teškim uslovima - rekla je svojevremeno Jelena i istakla da joj je jako drago što je otac u svemu podržavao majku.

04:23

Novak Đoković u provodu

(Espreso/Blic/)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.