Milena Dravić je tada gađala novinarku: Pitanje koje joj je postavila frapiralo je sve, brujalo se o ovome danima
Milena Dravić, Foto: Dragana Udovičić

da li se sećate?

Milena Dravić je tada gađala novinarku: Pitanje koje joj je postavila frapiralo je sve, brujalo se o ovome danima

Milena nije samo bila cenjena glumica, već i osoba koja je uspela da očuva svoj integritet u svetu poznatih

Objavljeno:

Milena Dravić, ikona jugoslovenskog filma, ostala je upamćena kao dama koja nije bila sklona skandalima. Njena karijera obiluje brojnim zapaženim ulogama, ali malo je poznato da je jednu od njih, u filmu "Sutjeska", umalo izgubila zbog neočekivanog obrta na filmskom festivalu u Kanu.

Milena nije samo bila cenjena glumica, već i osoba koja je uspela da očuva svoj integritet u svetu poznatih, međutim, ostao je upamćen i događaj u Kanu kada je Milena Dravić burno odreagovala na neprimereno pitanje novinarke.

Dok je bila u Kanu sa ekipom filma "Misterije organizma", Milena Dravić se našla u centru pažnje američke novinarke koja joj je postavila neprimereno pitanje.

- Da li vi Jugoslovenke znate za kontracepciju? - upitala je novinarka.

Malo je reći da je Milena bila šokirana:

- Ja sam se tih dana mučila sa migrenom i vadim te pilule, gađam je njima. Svi listovi su pisali o tome, a ruska Literaturna gazeta je napisala da sam se neprimereno ponašala. Vraćam se iz Kana i Nikola Popović, direktor filma, mi kaže da neću moći da igram u ‘Sutjesci’. Godinu dana je prošlo, Dragan i ja na moru, i ležimo na plaži, kad vidim neke crne izglancane cipele mi prilaze, a ono Popović i kaže mi: ‘Diži se, moraš na Tjentište da odigraš svoju ulogu’“, ispričala je svojevremeno o ovom incidentu Milena Dravić.

Inače, Milena i Gaga Nikolić bili su jedno drugom najveća podrška i oslonac, a na ljubavi su im zavideli mnogi. Iako se Milena udavala tri puta, Dragan je bio njena ljubav za sva vremena. Bili su u braku preko četiri decenije, a jednom prilikom legendarni Gaga objasnio je kako su uspeli da održe brak.

- Teško je to opisati, ali mislim da je sve u granicama normale. Kao i u svakom braku, bilo je trzavica i svađa, kao i lepih trenutaka. Ne znam da li je olakšavajuća ili otežavajuća okolnost što se oboje bavimo ovim poslom, pa smo često bili razdvojeni. Ona bi snimala na jednom, a ja na drugom mestu tako da smo imali prilike da se uželimo jedno drugog. To što se bavimo istim poslom ponekad može da bude i minus, ali mi smo uspevali sve to da prebrodimo - ispričao je tada Gaga.

Bonus video:

03:58

KOMŠIJA DRAGANA NIKOLIĆA I MILENE DRAVIĆ OTKRIO KAKO JE GLUMAČKI PAR PROVODIO LETO: Gaga voleo vino, a imao je jedan poseban hobi

(Espreso/Blic/Milica Štulović/prenela:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.