Tih godina njeno prezime izazvalo je veliko interesovanje: Ovo je istina o poreklu voditeljke koju Srbija obožava
Foto: Antonio Ahel/ATAImages

zanimljivo

Tih godina njeno prezime izazvalo je veliko interesovanje: Ovo je istina o poreklu voditeljke koju Srbija obožava

Voditeljka iza sebe ima dugu i uspešnu karijeru

Objavljeno:

Odrastanje autorke emisije "TV lica... kao sav normalan svet" Tanje Peternek Aleksić moglo bi da bude slika tadašnjeg Beograda.

Kao devojčica je glumila u seriji "Pozorište u kući", dok je njen pravi dom umalo mogao da bude scenografija za "Vruć vetar". Televizija je nekako uvek bila uz nju i oko nje, ali maštala je da postane pisac.

Mnoge neočekivane susrete pretvorila je u ekskluzivne intervjue, a jedan od njih, sa montažerom Goranom Aleksićem - odveo ju je u brak. Kada je rodila ćerke Tamaru i Anju, uspela je, kako kaže, dva puta da dodirne sreću.

Tanja Peternek Aleksić
foto: Ahel/ATAImages

Tanja je jednom prilikom govorila i o njenom poreklu.

"Moje devojačko prezime Peternek izazivalo je uvek veliko zanimanje, naročito devedesetih, kada se Slovenija otcepila, jer su svi mislili da je slovenačko. Imala sam neku gledateljku koja se stalno javljala na Treći kanal i predstavljala kao funkcionerka, a funkcija joj je bila predsednica kućnog saveta neke zgrade, i mnogo ju je nerviralo što je jedna Slovenka na televiziji. To je bilo nedelju dana pre moje svadbe, kada sam dobila i prezime na 'ić'", rekla je voditeljka i nastavila:

Tanja Peternek Aleksić
foto: M.M./ATAImages

"Nedelju dana ranije gost mi je bio Loša iz Plavog orkestra, i bio je zbunjen jer sam na kraju emisije pozvala gledaoce da se javljaju na naš broj telefona 600-842 i kažu da li njima smeta neko čije prezime zvuči slovenački. Nedelju dana kasnije gost mi je bio Lazanski. Saopštila sam skor istraživanja: 'Više je bilo onih kojima ne smeta, a moje je da vam kažem da je prezime zapravo češko.' Tako se završilo to prebrojavanje krvnih zrnaca u živom programu."

Bonus video:

05:10

ČOLA NAPRAVIO LOM U BUDVI: Espreso na licu mesta

(Espreso/Kurir/prenela:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.