Novi detalji o slučaju u koji je umešan Boba Živojinović: Pojavile se sledeće tvrdnje ovom događaju
Boba Živojinović, Foto: A.H./ATAImages

pogledajte

Novi detalji o slučaju u koji je umešan Boba Živojinović: Pojavile se sledeće tvrdnje ovom događaju

Mediji otkrivaju detalje afere koja trese region.

Objavljeno: 18:36h

Slobodan Boba Živojinović i N. R. saslušani su u sredu u tužilaštvu u Beogradu zbog sumnje da su teniserovu jahtu "Mama Mia" prodali dva puta. Oni su navodno uzeli dva puta po 300.000 evra, odnosno 600.000 ukupno. Protiv njih je podneta krivična prijava zbog prevare.

Kurir otkriva detalje ove afere koja trese region.

Slobodan Boba Živojinović je vlasnik broda, što se vidi iz dokumentacije u čiji posed je došla redakcija Kurira. Njegovo ime sa adresom u Monaku je upisano u polje vlasnika plovila na sertifikatu o sposobnosti jahte za plovidbu izdatom u Rijeci. Takođe, njegovo ime se nalazi i u popisu posade i putnika koji je izdat u Zelenici.

Boba Živojinović, Slobodan Boba Živojinović
foto: Antonio Ahel/ATAImages

Naime, suprug Lepe Brene je, prema priči Kurirovog izvora, preko posrednika (ime i prezime poznato redakciji) dao da se plovilo proda.

- Kupac je tom posredniku isplatio dogovoreni iznos i preuzeo brod, koji je usidrio u Tivtu. Potom je u renoviranje broda uložio dodatnih 20.000 evra. Dva meseca kasnije nastaje prava drama - priča sagovornik. On za Kurir detaljno opisuje šta se dogodilo.

- Boba i njegov prijatelj-posrednik, preko koga je brod prodat, očigledno nisu imali adekvatnu komunikaciju o novcu za koji je plovno vozilo prodato. Navodno je brod prodat za jednu sumu na papiru, a za drugu usmeno. Živojinoviću se svota novca nije dopala i rešio je da nađe novog kupca koji je spreman da plati mnogo višu cenu. U tome je uspeo i tako počinje drama. Naime, Bobi drugi kupac isplaćuje novac i zove prvog kupca, koji je plovilo uzeo preko posrednika. On nije hteo da mu preda plovilo jer je tvrdio da ima potpisan ugovor i da je on vlasnik. U trenutku kad prvi kupac nije bio na brodu, četvorica ljudi su upala i odvezla jahtu u drugu marinu. Prvi kupac je slučaj prijavio policiji - otkriva izvor upućen u slučaj.

Boba Živojinović
foto: Antonio Ahel/ATAImages

Pripadnici tamošnje policije nisu uspeli da pronađu plovilo, pa se prvi kupac privatno angažovao da pronađe ko mu je uzeo brod.

- Policija u startu nije uspela da nađe jahtu, ali je on preko privatnih linija saznao da je brod u luci u Baru. Odlazi tamo s policijom, ali drugi kupac izlazi sa ugovorom i tada se saznalo da je brod dva puta prodat. Zbog toga je Boba saslušan i sada je proces u toku, pa ćemo videti kako će se sve završiti - zaključuje izvor.

Bonus video:

02:11

LEPA BRENA HTELA DA ODUSTANE OD KARIJERE: Za mladu i zgodnu devojku postoje 2 ishoda! Otkrila sve o iskušenjima u kojima se našla

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.