Šokatna odluka Jadranke Barjaktarević pre početka Evrovizije! Ponovo rekla pa porekla, svi bruje o tome
Jadranka Barjaktarović, Foto: printscreen

odlučila

Šokatna odluka Jadranke Barjaktarević pre početka Evrovizije! Ponovo rekla pa porekla, svi bruje o tome

Izbor kompozicija za takmičenje, njih 16, obaviće Selekciona komisija RTCG-a od blagovremeno pristiglih prijava po raspisanom konkursu.

Objavljeno: 10:48h

Na Evroviziji 2025. posle 2 godien pauze nastupiće i Crna Gora. Obkjavljen je i konkurs za pesmu koja će biti predstavljena na ovogodišnjem muzičkom takmičenju.

Pored brojnih muzičkih imena, i Jadranka se trebala pojaviti na izboru za pesmu Evrovizije, ali do toga nije došlo.

1 / 4 Foto: Antonio Ahel/ATAImages

- Velika zauzetost i obaveze celog tima nisu dopustile da kompoziciju pripremimo do zadatog termina. Kako je celi tim o svim prethodnim snimljenim kompozicijama razmišljao do poslednjih detalja, konstatovali smo da nismo u mogućnosti da na tom nivou odgovorimo za ovako važnu priliku, te zajednički doneli odluku da pesmu uradimo u narednom periodu na način kako zaslužuje i pratimo naredne konkurse. Još jednom izražavam veliko žaljenje zbog nemogućnosti da i ove godine učestvujem”, poručila je Jadranka Barjaktarović u saopštenju.

Izbor kompozicija za takmičenje, njih 16, obaviće Selekciona komisija RTCG-a od blagovremeno pristiglih prijava po raspisanom konkursu. Prijave se šalju anonimno. Identitet autora/izvođača biće poznat tek nakon što komisija uradi svoj deo posla i odabere 16 veličanstvenih.

- Način izbora i rada Selekcione komisije regulisan je posebnim pravilnikom. Selekciona komisija će izabrati 16 kompozicija rukovodeći se isključivo muzičkim, interpretatorskim i umetničkim kvalitetom tih kompozicija”, navedeno je, između ostalog, u tekstu konkursa. Finalno izdanje Montesonga biće održano u sportskoj dvorani Voco u Podgorici, 27. novembra, na Dan Radija i Televizije Crne Gore, prenosi CMD.mne.

Montesong zajednički organizuju Javni servis Crne Gore i Udruženje estradnih umetnika i izvođača. Montesong 2024, kako su najavili organizatori, pobednika će dobiti kombinacijom glasova stručnog žirija i publike. Stručni žiri na Montesongu biće sastavljen od renomiranih muzičkih profesionalaca, medijskih stvaralaca i predstavnika organizacija koje prate Eurosong.

00:16

Jadranka ne može da putuje pa uživa kod kuće

(Espreso/Telegraf/prenela PV)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.