Otkriveno odakle je tačno Nedeljko Bajić! Pevač godinama krio poreklo, kažu da ga se stidi i krije kao zmija noge
Baja, Foto: VLADIMIR LUKIĆ

saznajte

Otkriveno odakle je tačno Nedeljko Bajić! Pevač godinama krio poreklo, kažu da ga se stidi i krije kao zmija noge

Dobar deo života proveo u Šipovu gde i danas ima porodičnu kuću koju

Objavljeno:

Pevač Nedeljko Bajić Baja rođen je u selu Šipovo, odakle je davnih dana i započeo svoju karijeru dugo više od 30 godina, a o njemu su sada progovorili i meštani sela.

Dobar deo života proveo u Šipovu gde i danas ima porodičnu kuću koju, kako je ekipa emisije "Metar moga sela" saznala, često posećuje.

O životu Nedeljka Bajića Baje pričali su oni koji pevača poznaju od malih nogu.

- On je izgubio oca kao mali, tata je bio mlad, imao je samo četrdeset sedam godina. Ostali su mali, siroti, pa su se nekako krpili. Ostali su sami... - ističe jedan meštanin kog smo prekinuli u poslu dok je pekao rakiju, ali koji je bio raspoloežen da pred kamerama Blic televizije ispriča neke detalje iz života Nedeljka Bajića Baje.

-Otac je bio lovac strastven, dobar čovek i dobar pevač je bio. Njemu nije trebao ni plejbek. Bolji je bio od Safeta Isovića. Znaš, onda su se brali kukuruzi, išlo se, nije bilo kombajna, svi izađu na ulicu, kad on zapeva. Otac je bio dobar pevač - kaže ovaj meštanin koji nam je otkrio od koga je Nedeljko nasledio talenat.

1 / 3 Foto: Dragan Kadić

Na prostranom i velikom imanju, na samom vrhu brda u potpunoj tišini i zeleniilu, smeštena je velelepna porodična kuća Nedeljka Bajića Baje. Pevač je dao sve od sebe da svojoj majci koja živi u toj kući obezbedi sve što joj je potrebno, ali i da napravi sebi i svojim najmilijima oauzu mira u svom selu.

Meštani su objasnili kako da dođemo do Bajine kuće, a usput nam otkrili još neke nepoznate detlja iz pevačevog života.

- On ima dve sestre i dva brata. Kada dođe uglavnom, bude gore, odmara, spava. Lepa je kuća ima i bazen, napravili su neki bungalov, jedan - kaže nam meštanin, dok nam je drugi ispričao još detalja:

- Pred rat je on otišao u Novi Sad, ima tamo brata, srednjeg, starijeg od sebe, ima i jedan, radi po Nemačkoj, najstariji, bavi se privatnim poslom, građevinom. Nedeljko mu je ustupio stan, kad je rat stao, a Nedeljko je prešao u Beograd. Ovde mu je sestra najstarija bila udata za jednog policajca, e taj njegov sin je sada menadžer Baji.

Na putu do kuće koju je Nedeljko Bajić Baji napravio tako da može da uživa kada dođe, ali i kako bi majka koja tu stalno živi imala što lagodniji život sreli smo još meštana koji su znali da nam kažu i gde je kuća, ali i detalje o porodici.

- Ima gore mamu, nije baš najzdravija na nogama, nije baš pokretna puno. On je najprvrženiji bio njoj od sve dece, to znam ja. Ona je njega zvala Bikan, mi mu nadenuli Biljkić zarad onog pevača. Uglavnom, on je nadaren od malih nogu i trudio se puno i dao se za to i uspeo - ispričao nam je meštanin kog smo prekinuli dok je pekao rakiju ali koji nam je objasnio i tačan put do Bajine kuće.

Kako su komšije otkrile, Baja ima ogromno imanje.

- Ima on ogromno imanje, jer to je njemu deda steko, prešao Solunski front, pa ga je kralj častio sa tim imanjem, dobio gratis 20-30 hektara. Inače, njegovi rođaci su svi dole, stričevi, dedovi, svi su dole - objasnio nam je meštanin.

- Ima majku gore, ima gore i sestru, brine o njoj. Svi joj prilaze, svi dolaze, menjaju se. Oni tamo žive isto u Beogradu, ima još jednu sestru, tako da dolaze svi. Dolaze i deca, Milica i Marko se zovu. Oni se ponose svojim tatom. Dođu da obiđu baku - kaže meštanka dok nam se jedan meštanin dotakao i priče o ženi:

- Viđao sam mu ženu, bila mu je u spotovima pre nego što je oženio. Ima i dvoje dece sa njom. Rastali su se, velika razlika u godinama... - kaže meštanin kog smo prekinuli dok je skupljao šljive.

O tome da je bio mamin mezimac ispričali su nam mnogi, a potvrdio nam je i jedan stariji gospodin:

- Mamin i dedin. A da je tatin glas školovan, bio bi vanserijski pevač.

Bonus video:

03:03

Posle dugo vremena Nedeljko Bajić Baja ponovo u medijima: Svojoj publici sprema iznenađenje

(Espreso/telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.