Ljubavni život žene koju je Juga obožavala: Decenijama volela jednog čoveka, ali ovi detalji bili su nepoznati
Foto: Printscreen/youtube/vinyldaewo

zanimljivo

Ljubavni život žene koju je Juga obožavala: Decenijama volela jednog čoveka, ali ovi detalji bili su nepoznati

Uzbudljiv ljubavni život legendarne pevačice može da posluži kao inspiracija za neku telenovelu

Objavljeno:

Pevačica nemačko-hrvatskog porekla Gabi Novak jedna je od najvećih zvezda koje je Balkan ikada imao. Karijeru je započela još pedesetih godina prošlog veka, a za njene prve muzičke korake zaslužan je kompozitor Bojan Adamič.

Gabi je rođena u Berlinu, ali ju je život doveo na Hvar, gde je provela čitavo detinjstvo. Pod zaštitom bake i deke provodila je dane daleko od rata koji je besneo u Evropi.

Otac joj je umro kada je imala devet godina i od tada kreće teška borba nje i njene majke koje su živele veoma teškim životom.

- Mislim da te takvo odrastanje priprema, ali i uči da procenjuješ i poštuješ sve životne faze. Prihvatate i dobro i zlo i sudbinu, razmišljate o tome drugačije, ne zaglavite - rekla je Gabi svojevremeno.

Gabi je ozbiljnije muzikom počela da se bavi 1958. godine kada je upoznala i svog budućeg supruga Arsena Dedića. Ipak, on nije bio jedini muškarac u njenom životu.

- Ona je imala svoj život pre mene, i ja sam imao svoj. Ali jednog dana sam shvatio da je ona meni namenjena, da ne mogu bez nje, i ona je to shvatila - rekao je jednom prilikom Arsen.

Ono što samo retki znaju jeste činjenica da se Gavi prvi put udala sa samo 19 godina, ali je njena ljubavna veza sa Bogdanom Debenjakom bila kratkog veka.

Nakon kraha tog braka Gavi se udala za Stjepana Stipica Kalogjera. Njihov brak je trajao do 1970. godine.

Za to vreme i Arsen je živeo neki svoj život. Prvo se oženio Vesnom Matoš, rođakom poznatog hrvatskog pesnika Antuna Gustava Matoša. Taj brak, u kojem je rođena Arsenova ćerka Sandra, trajao je tri i po godine.

Gabi Novak
foto: Youtube printscreen/Gabi Novak

Kada se Arsen prvi put oženio, 1961. godine, kum mu je bio Nikica Kalogjera, brat Stipice Kalogjere, koji je u to vreme bio drugi muž Gabi Novak.

Nakon što su oboje bili razvedeni počela je njihova ljubavna priča. Zatim je stigao sin Matija, a mesec dana nakon njegovog rođenja uplovili su u brak.

Gabi i Arsen bili su u braku više od četiri i po decenije. Oni su bili i ostali ne samo simbol jednog vremena, već i jedinstvena ljubav pretočena u poeziju. Nakon njegove smrti 2015. godine, nastavila je da neguje sećanje na voljenog čoveka koji je, kao i svaki umetnik, bio poseban.

- Provela sam 45 godina sa Arsenom. Teško je o tome govoriti. Meni je najteže. Bilo je bure i bonace. Sa Arsenom nije bilo lako živeti. Mislim da sam jedan od retkih njegovih prijatelja koji bi mogao da izdrži takav način života - priznala je jednom prilikom legendarna pevačica.

Bonus video:

05:10

ČOLA NAPRAVIO LOM U BUDVI: Espreso na licu mesta

(Espreso/Glossy/Ilić Milica/prenela:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.